Deze ordinaire horrorfilm uit 2009 scoort 0% op Rotten Tomatoes

Deze ordinaire horrorfilm uit 2009 scoort 0% op Rotten Tomatoes

'Transylmania' heeft de laagste opbrengst ooit tijdens een openingsweekend behaald.

In 2006 kreeg National Lampoon Presents Dorm Daze (2003) een vervolg met Dorm Daze 2, die daarna zelf een vervolg kreeg met Transylmania uit 2009. Net als zijn twee voorgangers was Transylmania een grote flop en werd het door de critici afgekeurd.

Transylmania werd net als Dorm Daze en Dorm Daze 2 geregisseerd door de broers David en Scott Hillenbrand. De cast van de film bestaat onder andere uit Patrick Cavanaugh, Tony Denman, Musetta Vander, James DeBello, Patrick Casey, Jennifer Lyons en Oren Skoog. Dit is de laatste film waarin David Steinberg meespeelde. Hij overleed in maart 2010.

Verhaal
Transylmania volgt een groep studenten, waarvan een deel al te zien was in de twee vorige films. Ze beslissen om een semester in het buitenland te studeren in een Roemeens kasteel in Transsylvanië. Ze zijn zich er niet van bewust dat de plaats vol is met vampieren.

In tegenstelling tot Dorm Daze 2, die rechtstreeks op dvd verscheen, kwam Transylmania uit in de bioscoop, waarbij hij in 1.007 bioscopen te zien was. Transylmania vestigde een box office-record voor de slechtste opening van een film die in meer dan 1.000 bioscopen draaide. Uiteindelijk bracht de film wereldwijd 408.229 dollar op.

Box office-record
De film werd door critici afgekeurd en was een grote flop. Op Rotten Tomatoes heeft Transylmania net als zijn voorgangers een score van 0%. De kritische consensus op de website luidt: "Transylmania is een vampierkomedie die werkelijk slecht is, omdat het nooit hoger mikt dan verwaarloosbare grappen en beledigende pogingen tot politiek incorrecte humor."


Tom Russo van The Boston Globe noemde de film "schrikbarend dom" en Frank Scheck van The Hollywood Reporter noemde het een "flauwe vampierparodie" die "geen bijt heeft." Brian Orndorf zei: "Ik bekeek het publiek tijdens de screening die ik bijwoonde, voelde de kou in de lucht terwijl zeven vreemden in ijzige stilte zaten - geen enkele lach van iemand. De achtste bioscoopbezoeker? Na vijf minuten diep in slaap. Ik heb nog nooit zo'n persoon benijd."

Kijken?
Wil je Transylmania toch eens zien? Je kan de film op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.

NieuwsFilm

meest populair