Grote Stephen King-verfilming op HBO Max duurde eigenlijk drie uur

Grote Stephen King-verfilming op HBO Max duurde eigenlijk drie uur

Er is flink wat geknipt in de vampierfilm die nu te streamen is.

De lang uitgestelde nieuwe verfilming van Stephen Kings Salem's Lot is eindelijk te streamen op HBO Max. De recensies, die goed zijn voor een score van 48% op Rotten Tomatoes, zijn echter vrij negatief.

Dit zou deels te maken kunnen hebben met de speelduur. Waar de miniserie-versies uit 1979 en 2004 ruim drie uur duurden, duurt de nieuwe filmversie nog geen twee uur (115 minuten om precies te zijn).

Noodzakelijk kwaad
Dit blijkt ook uit de recensies. Veelal wordt er geklaagd dat er heel veel geknipt lijkt te zijn uit bepaalde scènes en dat ontwikkeling van personages minder belangrijk is dan de actie in de film.

Nu blijkt dat een eerdere montage van de film een stuk langer was. Regisseur Gary Dauberman bevestigde aan Den of Geek dat zijn film eigenlijk drie uur duurde en zijn script 180 pagina's lang was:

Jammer, maar helaas
"Er is zoveel goed spul uit geknipt. Het geduld van het publiek is niet erg lang. Er zijn veel verhaallijnen in het boek die ik geweldig vind, en het was een moeilijk besluit om deze te laten vallen om ons te richten op de centrale helden van het verhaal.



Dat was dan ook de grootste uitdaging: het knippen in het verhaal en de gevolgen ervan te laten terugkomen in de verhaallijn. Mijn eerste montage duurde drie uur.

Oordeel zelf
Mijn eerste versie van het script was meer dan 180 pagina's. En het was moeilijk om die extra verhaallijnen te laten vallen, maar het was uiteindelijk wel nodig."



Salem's Lot is nú te streamen op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair