Grote verfilming van populaire videogame is eindelijk klaar

Grote verfilming van populaire videogame is eindelijk klaar

Regisseur David F. Sandberg deed de onthulling via zijn Instagram-account.

Regisseur David F. Sandberg (Shazam, Lights Out) heeft via zijn Instagram-account laten weten dat de opnames van zijn nieuwe horrorfilm/gameverfilming Until Dawn zijn afgerond in Boedapest.

De film is een verfilming van de bejubelde PlayStation-game uit 2015 die gaat over een vriendengroep die herenigd wordt in een berghut na de dood van tweelingzussen die zij allen kenden.

Bizarre setting
Niet lang na deze hereniging wordt de groep geterroriseerd door gemaskerde mannen, die gelinkt zijn aan een oud sanatorium en een nabijgelegen ingestorte mijn.

Rami Malek, Hayden Panettiere, Brett Dalton, Peter Stormare en Jordan Fisher verleenden allen hun stemmen en beeltenis aan de game.

Butterfly effect
De game was een interactief spel waarin een zogenaamd 'butterfly effect'-systeem wordt gebruikt dat spelers de mogelijkheid biedt om unieke keuzes te maken.



Al deze keuzes hebben invloed op de toon van het verhaal en de relaties tussen de personages, maar ook wie uiteindelijk een slachtoffer blijkt.

Oude rot keert terug
Het script van de filmversie werd geschreven door Gary Dauberman (Salem's Lot, IT) en de cast bestaat uit namen als Ella Rubin, Michael Cimino, Maia Mitchell, Belmont Cameli, Ji-young Yoo en Odessa A'zion. Peter Stormare speelt net als in de game de rol van therapeut Dr. Hill.



Until Dawn wordt in oktober 2025 verwacht in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair