'Skyfall' en 'Spectre'-regisseur twijfelt of hij 'Bond 26' gaat regisseren

'Skyfall' en 'Spectre'-regisseur twijfelt of hij 'Bond 26' gaat regisseren

Net als Bond zelf zegt Sam Mendes: "Zeg nooit nooit" over een nieuwe Bond-film.

Sam Mendes was de eerste regisseur sinds de jaren '80 die meerdere Bond-films regisseerde en Daniel Craig liet schitteren. Toch twijfelt hij of hij nog een nieuwe film over de geheim agent zal regisseren.

Mendes was verantwoordelijk voor het succes van Skyfall in 2012 en maakte in 2016 het iets minder goed ontvangen Spectre. Daarna gaf hij het stokje door aan Cary Joji Fukunaga, en maakte hij het bekroonde oorlogsdrama 1917 in 2019.

Terugkeer Mendes?
In de 60 jaar dat de James Bond-franchise bestaat zijn er maar twee regisseurs geweest die terugkeerden om opnieuw een Bond-film te regisseren. De laatste was Martin Campbell die eerst GoldenEye (1995) maakte en in 2006 Casino Royale regisseerde.

In een interview zegt Mendes dat hij het regisseren van een nieuwe Bond-film niet ziet als iets wat voor hem is weggelegd: "Het was op dat moment in mijn leven heel goed voor mij. Het maakte dat ik op een grotere schaal ging nadenken."

Nieuw soort regisseur
De 59-jarige Brit denkt dat de studio's een jongere regisseur willen: "Ze willen mensen die iets makkelijker te vormen zijn en die nog eerder in hun carrière zitten, die het misschien als een springplank gebruiken en beter door de studio te sturen zijn."




NieuwsFilm

meest populair