Elizabeth Olsen bekent extreem gedrag: "Paniekaanvallen beheersten mijn leven. Bijna elk uur wel!"

Elizabeth Olsen bekent extreem gedrag: "Paniekaanvallen beheersten mijn leven. Bijna elk uur wel!"

Elizabeth Olsen deelt haar ervaringen met paniekaanvallen en hoe ze die leerde beheersen.

Elizabeth Olsen had vroeger last van paniekaanvallen en daar komt ze tegenwoordig eerlijk voor uit. Hiermee lijkt zij ook antwoord te geven op het vervroegde pensioen van haar beroemde zusjes Ashley Olsen en Mary Kate Olsen.

De 35-jarige actrice uit Avengersheeft een nieuwe drama uit op Netflix: His Three Daughters. Hier in gesprek met The Guardian onthult ze een ander drama in haar leven: Haar angst en haar paniekaanvallen die haar leven beheersten.

Best veel paniek
Elizabeth Olsen vertelt: "Voorbij mijn 20ste ging ik fases door. Ik had meerdere aanvallen per dag, bijna elk uur wel. Van warm naar koud, van leeg naar vol. Elke keer als ik dacht: Ben ik oké?. En dan schoot het toe en werd die angst een gewoonte."

Ze overkwam die paniek, maar het was niet gemakkelijk. Ze zei: "Rond 2000 praatte niemand over paniekaanvallen. Ik probeerde zelf uit te zoeken wat voor mij werkte. Ik wist niet dat je er geen controle over had, maar probeerde er wel controle over te krijgen."

Erg veel werk
Ze vertelt dat ze die paniek niet meer ervaart, omdat ze haar gedachten onder controle kreeg. Ze doorbrak het patroon. Ook merkt ze dat alleen contact hebben met fijne mensen helpt.



En geen hakken dragen is geen feministische keuze, maar helpt beter te aarden. Alle beetjes helpen! Meer volgt in de YouTube-video van Still Watching Netflix.

NieuwsFilm

meest populair