Deze Disney-film uit 2019 is één van de best bezochte films ooit in Nederland

Deze Disney-film uit 2019 is één van de best bezochte films ooit in Nederland

Een remake van een van de beste Disney-films uit de jaren 90

De Disney live-action remake van The Lion King uit 2019 is met 3,08 miljoen bezoekers één van de meest bezochte films in Nederland.

De film staat op de 6de plek in de top 10 meest bezochte films in Nederland. De originele en geanimeerde The Lion King uit 1994 pronkt 2 plaatsen lager op de 8ste plek.

Julie Andrews
De meest bezochte film in Nederland is The Sound of Music uit 1966 met Julie Andrews. Andere films in de top 10 zijn Titanic, Irma la Douce, Turks Fruit van Paul Verhoeven en Gone with the Wind.

The Lion King is niet de enige Disney-klassieker die een live-action remake kreeg. Ook andere Disney-films zoals Mulan, The Little Mermaid, Cruella, Aladdin en Dumbo kregen een live-action make-over.

Stemacteurs
The Lion King werd geregisseerd door Jon Favreau, die ook de Iron Man-films mocht inblikken. De stemmen worden verleend door Donald Glover (Simba), Seth Rogen (Pumbaa), Chiwetel Ejiofor (Scar), Alfre Woodard (Sarabi) en Billy Eichner (Timon).


James Earl Jones herneemt zijn rol uit het origineel als Mufasa, de vader van Simba en de man van Sarabi. De stem van Mufasa wordt gezien als één van de meest iconische film stemmen aller tijden. Jones verleende ook zijn stem aan Darth Vader uit de originele Star Wars-films van George Lucas.

Verhaal
Het verhaal gaat over Simba, wiens vader Mufasa wordt vermoord door zijn oom Scar die de troon wil bemachtigen van zijn broer. Wanneer Simba ouder is, besluit hij om zijn koninklijke titel op te eisen en de onrechtmatige koning te verslaan.

De plot van The Lion King is deels geïnspireerd door Shakespeare's Hamlet en het verhaal van Joseph en Mozes uit de Bijbel.

NieuwsFilm

meest populair