Hoe gaat het nu met Heather Langenkamp, oftewel Nancy uit 'A Nightmare on Elm Street'?

Hoe gaat het nu met Heather Langenkamp, oftewel Nancy uit 'A Nightmare on Elm Street'?

Na haar rol als Nancy in 'A Nightmare on Elm Street', beleefde Heather Langenkamp een paar jaar geleden een heropleving van haar acteercarrière.

Het is intussen al 40 jaar geleden dat de horrorklassieker A Nightmare on Elm Street uitkwam. In de film is een van de hoofdpersonages Nancy Thompson, die gespeeld werd door Heather Langenkamp. Ze hernam die rol in A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987). Maar hoe gaat het nu met haar?

Langenkamp begon haar carrière als figurant in de Francis Ford Coppola-films The Outsiders en Rumble Fish uit 1983, die beide in haar geboorteplaats Tulsa werden opgenomen. Haar scènes werden uit de definitieve versies van beide films verwijderd, maar het is door deze ervaring dat Langenkamp het gevoel kreeg dat ze een acteercarrière in Hollywood moest nastreven.

Nancy
Tijdens haar studies aan Stanford University, reisde ze in de weekenden naar Los Angeles om audities te doen. Een van de audities die Langenkamp in het oog had was voor een rol in A Nightmare on Elm Street. Ze deed auditie voor de felbegeerde rol van de vijftienjarige heldin Nancy.

Regisseur Wes Craven gaf aan dat hij iemand wilde die zeer "niet-Hollywood" was en iemand die het "typische Amerikaanse buurmeisje" belichaamde voor de rol, en geloofde dat Langenkamp deze kwaliteiten had. In de winter van 1983 vertelde Craven haar dat ze de rol had gekregen. Ze versloeg meer dan 200 actrices die voor de rol auditie deden.

Vervolg en sitcom
Langenkamp werd wereldwijd bekend door haar rol als Nancy, een rol die haar leven zou veranderen. Na een reeks gastoptredens in televisieseries keerde ze terug als Nancy in het vervolg A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987). In 1994 speelde ze ook een gefictionaliseerde versie van zichzelf in Wes Craven's New Nightmare.


Na haar rol als Nancy kreeg Langenkamp verdere erkenning toen ze de hoofdrol van Marie Lubbock speelde in de serie Just the Ten of Us, een spin-off van de populaire sitcom Growing Pains (waar ze een gastrol in had). Ze speelde deze rol van 1988 tot 1990. Daarnaast speelde ze de schaatster Nancy Kerrigan in de televisiefilm Tonya & Nancy: The Inside Story, die in 1994 werd uitgebracht en zich richtte op de aanval van Tonya Harding's man.

Documentaires en films
Begin jaren 2000 heeft Langenkamp een pauze genomen in haar carrière om zich te focussen op haar gezin. Ze kwam daarna terug in de documentaire Never Sleep Again: The Elm Street Legacy uit 2010. Ze was uitvoerend producent en verteller van de documentaire. Het jaar daarop produceerde ze een documentaire getiteld I Am Nancy, die zich richtte op haar ervaring met het spelen van Nancy in de A Nightmare on Elm Street-films.


Daarna volgden kleine rollen in verschillende films zoals The Butterfly Room (2012), Star Trek Into Darkness (2013), Home (2016) en Truth or Dare (2017). In 2020 was Langenkamp te horen in een aflevering van de animatieserie JJ Villard's Fairy Tales en ze sprak de stemmen in van Dazzle Feather, Mayflower en een verwarde moeder in de animatiefilm My Little Pony: A New Generation (2021).

AFX Studio
Langenkamp is sinds 1990 getrouwd met make-upartiest David LeRoy Anderson, die ze had ontmoet op een wrap party voor de film The Serpent and the Rainbow uit 1988. Anderson deed Langenkamp een aanzoek op de set van Pet Sematary (1989).


Anderson is eigenaar van AFX Studio, een bedrijf dat verantwoordelijk is voor de speciale effecten in films zoals Dawn of the Dead (2004) en The Cabin in the Woods (2011). Langenkamp is mede-eigenaar van het bedrijf en hielp mee aan deze films.

Heropleving carrière
Na al die kleine rollen beleefde Langenkamp in 2022 een heropleving in haar acteercarrière nadat ze werd gecast als Dr. Georgina Stanton in Mike Flanagan's The Midnight Club, een adaptatie van Christopher Pike's roman uit 1994 met dezelfde titel, evenals verschillende andere romans van Pike.


Er staan nu ook twee films gepland waarin Langenkamp zal spelen, die al in première gingen in de VS. Zo staat ze op het punt te schitteren in Flanagan's dramafilm The Life of Chuck, een adaptatie van de novelle van Stephen King met dezelfde titel, en speelt ze een ondersteunende rol als Ellenor in Spider One's horrorfilm Little Bites, die uitvoerend wordt geproduceerd door Cher en Chaz Bono.

Kijken?
Langenkamp is dus helemaal terug. Naast deze twee films die er binnenkort aankomen zijn er ook nog drie andere projecten in ontwikkeling waarin Langenkamp zal spelen: Stalked, Plea en Dirt. Het is nog afwachten wanneer die er aankomen.




Wil je Langenkamp als Nancy zien in A Nightmare on Elm Street? Je kan de film huren en kopen op Prime Video. Je kan Langenkamp ook zien in The Midnight Club, die te vinden is op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair