Deze topacteur speelde al in 3 verschillende miljardenfranchises

Deze topacteur speelde al in 3 verschillende miljardenfranchises

Luke Evans speelde in vier films die meer dan een miljard dollar opbrachten, zonder Marvel-rollen.

Luke Evans heeft de eer tot een bijzonder clubje te behoren, namelijk acteurs/actrices die in meerdere miljardenfilms hebben meegespeeld. De meeste acteurs/actrices in dit clubje spelen mee in een Marvel-film, maar dat is niet het geval bij de Welshe acteur.

Evans heeft in totaal vier films meegespeeld die deze lucratieve kaap hebben overschreden.

Miljarden film
Zo speelt de acteur een antagonist in de Fast and the Furious-filmreeks, waaronder Furious 7 en The Fate of the Furious, die elk meer dan een miljard dollar hebben opgebracht. In deze films vertolkt hij het personage Owen Shaw.

Ook heeft hij een rol in de verlengde versie van Peter Jacksons The Hobbit: An Unexpected Journey waarin hij Bard the Bowman vertolkt.

Disney
Tenslotte heeft de ster ook een rol in de Disney live-action remake van Beauty and the Beast. Daarin speelt hij Gaston, de arrogante jager die gevoelens koestert voor Belle (Emma Watson) en uit jaloezie Het Beest wil vermoorden.


Een leuk weetje is dat Evans buitengewoon lange hoektanden heeft. Hierdoor moest hij tijdens de opnames van de film een vals gebit dragen zodat Gaston er niet zou uitzien als een vampier.

Slechterik
De acteur speelt ook mee in een andere Disney live-action remake, namelijk Pinocchio geregisseerd door Robert Zemeckis. Daarin vertolkt hij de slechterik The Coachman, de eigenaar van Pleasure Island waar stoute kinderen worden veranderd in ezels en verkocht.

Evans werd opgevoed door zijn ouders als een Getuige van Jehovah maar verliet de religie om aan zijn acteercarrière te werken. Hij is een van de weinige openlijk homoseksuele acteurs in Hollywood.

NieuwsFilm

meest populair