Op deze dag verschijnt de nieuwe 'Lord of the Rings'-film eindelijk in de bioscoop

Op deze dag verschijnt de nieuwe 'Lord of the Rings'-film eindelijk in de bioscoop

Op 12 december kunnen we de nieuwste film van deze franchise verwachten.

De nieuwste toevoeging aan het iconische fantasy-universum van J.R.R. Tolkien neemt ons mee terug naar Midden-Aarde, maar deze keer in de vorm van een animatiefilm. Fans van The Lord of the Rings kunnen hun hart ophalen, want op 12 december verschijnt The War of the Rohirrim in de Nederlandse bioscopen.

The War of the Rohirrim speelt zich 183 jaar voor de gebeurtenissen van The Lord of the Rings af en richt zich op de legendarische koning Helm Hammerhand van Rohan. De film zal dieper ingaan op het ontstaan van Helm's Deep, de iconische vesting uit The Two Towers.

Bekende namen
Deze animatiefilm wordt geregisseerd door Kenji Kamiyama, bekend van zijn werk aan Ghost in the Shell. Met een ervaren regisseur aan het roer kunnen we een indrukwekkende visuele stijl verwachten. De stemmencast bevat enkele grote namen, waaronder Brian Cox als Helm Hammerhand en Miranda Otto, die terugkeert als Éowyn om het verhaal te vertellen.

Het is opvallend dat deze film wordt geproduceerd door Philippa Boyens, een van de schrijvers van de originele Lord of the Rings-trilogie. Deze betrokkenheid wekt hoge verwachtingen voor een verhaal dat trouw blijft aan de wereld die fans zo goed kennen. Hoewel het een animatie is, belooft de film net zo episch te worden als zijn live-action voorgangers.

Terugkomst Middle Earth
Met de release op 12 december van The War of the Rohirrim kunnen fans van de boeken en films eindelijk weer een grootse film verwachten. De film belooft zowel oude als nieuwe fans te verrassen met de rijke geschiedenis van Rohan en de grootschalige veldslagen die de franchise beroemd hebben gemaakt.


Het aftellen naar de release is begonnen, en fans kunnen zich alvast voorbereiden op een reis terug naar de wereld van Midden-Aarde.

NieuwsFilm

meest populair