Knotsgekke trailer voor 'Better Man': Robbie Williams als aap wordt wereldberoemd

Knotsgekke trailer voor 'Better Man': Robbie Williams als aap wordt wereldberoemd

Deze biografische film over Robbie Williams pakt het echt compleet anders aan.

[b]Fans van zanger Robbie Williams kennen zijn nummer Me And My Monkey waarschijnlijk maar al te goed. Net als zoveel artiesten krijgt ook de voormalige Take That-zanger een biografische film, en daarin zien we Williams als een "monkey"[/i].

De biopic heet Better Man en is geregisseerd door Michael Gracey. Hij is bekend van onder andere de succesvolle musicalfilm The Greatest Showman uit 2017.

Chimpansee
In de film wordt Williams afgebeeld als een chimpansee, een motion-capture met technologie van Jonno Davies. Andere rollen worden gespeeld door onder meer Steve Pemberton, Alison Steadman, Raechelle Banno en Anthony Hayes.

Better Man wordt omschreven als een satirische musicalfilm en laat 30 jaar uit het leven van Williams zien. De nummers van Williams worden waar nodig "geherinterpreteerd en opnieuw gecontextualiseerd".

Eerste beelden
Eind augustus debuteerde de film al tijdens het 51e Telluride Film Festival en staat op Rotten Tomatoes op een erg nette 86 procent na 22 recensies. Vanaf 2 januari is Better Man in de Nederlandse bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair