Na 7 jaar keert Daniel Day-Lewis terug als acteur en hij heeft een geldige reden

Na 7 jaar keert Daniel Day-Lewis terug als acteur en hij heeft een geldige reden

Maakt het filmtalent met zijn grote comeback misschien wel kans op een vierde Oscar?

Ondanks het feit dat Daniel Day-Lewis zeven jaar geleden liet weten te stoppen met acteren, zijn er maar weinig filmfanaten die hem vergeten zijn. De geliefde ster wordt beschouwd als een van de beste acteurs aller tijden en maakt nu een comeback!

De laatste keer dat we Day-Lewis zagen was in 2017 in Phantom Thread. Nu heeft hij echter getekend voor het regiedebuut van zijn zoon, Ronan Day-Lewis. Het gaat hier om de film Anemone. Vader en zoon schreven het script samen.

Wat te verwachten
Er is nog niet bijzonder veel bekend over Anemone, buiten het feit dat het gaat om een drama dat zich zal focussen op de ingewikkelde relaties tussen vaders, zonen en broers. De film zoomt dan ook in op de dynamiek van deze familiebanden.

Naast Day-Lewis zijn er andere grote sterren in de film te zien, zoals Sean Bean, Samantha Morton, Samuel Bottomley en Safia Oakley-Green. De grote baas van Focus Features, Peter Kujawksi, is in ieder geval in zijn nopjes met het project en zegt dat ons iets heel moois te wachten staat.

Reactie
Zo zegt hij: "Wij zijn ontzettend trots dat we samen kunnen werken met de briljante visuele kunstenaar die Ronan Day-Lewis is. Samen met Daniel Day-Lewis heeft hij een fantastisch script geschreven. Wij kunnen niet wachten om dit tot leven te brengen".


De grote vraag is of de drievoudige Oscar bekroonde Daniel Day-Lewis het bij een enkele film zal houden of terugkeert voor meer. Zijn eerste Oscar won hij in 1990 voor My Left Foot. De regisseur van deze film, Jim Sheridan, zei al eerder dat hij maar wat graag weer een film zou willen maken met de acteur als deze uit pensioen zou komen.

NieuwsFilm

meest populair