Daniel Radcliffe: "Ik was in de laatste 'Harry Potter'-films hartstikke dronken"

Daniel Radcliffe: "Ik was in de laatste 'Harry Potter'-films hartstikke dronken"

Daniel Radcliffe vocht tegen de druk van beroemdheid en vond rust in nuchterheid sinds 2010.

Daniel Radcliffe raakte wereldberoemd met de verfilming van Harry Potter. Heel erg fijn vond hij die faam en die enorme geldbedragen alleen niet.

In de YouTube-video van de The Off Camera Show vertelde Daniel moeite te hebben met zijn bekendheid. Overal waar hij ging, waren camera's en ogen op hem gericht. Als jonge acteur bezweek hij zelfs bijna onder de immense druk.

Vergeten dat mensen kijken
Hij vertelde: "In mijn geval was dronken worden de snelste manier om te vergeten dat ik bekeken werd. En dan keek iedereen juist meer door de vreemde bewegingen die ik dan maakte, dus dronk ik nog meer om dat te kunnen negeren."

Daniel vervolgde met: "Maar zelfs op mijn diepste punt hield ik van mijn werk. Ik ging graag naar de filmset en ik liet mijn gevoelens nooit mijn werk beïnvloeden. Ik baalde nooit dat ik Harry Potter was."

Dronken naar zijn werk
Hij vertelde echter: "Ik dronk nooit terwijl ik aan Harry Potter werkte. Ik ging wel dronken naar mijn werk. Ik was in de laatste Harry Potter-films hartstikke dronken. Ik kan veel scènes aanwijzen waar ik uitgecheckt ben. Achter die ogen ben ik gewoon dood."



Daniel besloot overigens zelf sober te worden en ging alcoholvrij sinds 2010. Hij woont graag in New York. Hij kan daar rustiger leven, omdat mensen hem in de drukte wel eens mislopen.

NieuwsFilm

meest populair