Een betere cameo dan in de film 'Hot Fuzz' bestaat er gewoon niet

Een betere cameo dan in de film 'Hot Fuzz' bestaat er gewoon niet

Een wereldberoemde en Oscar genomineerde actrice die bij de kijkers amper opvalt.

Hot Fuzz is het tweede deel in Edgar Wright's kritisch geprezen Cornetto-trilogie, voorafgegaan door Shaun of the Dead en vervolgd door The World's End. Simon Pegg en Nick Frost doen mee in elk van de drie films.

Hot Fuzz vertelt het verhaal van Nicholas Angel (Simon Pegg), een politieman in Londen die zo goed is in zijn job en dat zijn jaloerse collega's hem overplaatsen naar een dorpje op het platteland. Daar raakt hij bevriend met Danny Butterman (Nick Frost), een politieman die houdt van buddy cop-films. Samen met Danny moet hij in het dorp een reeks gruwelijke moorden oplossen.

Easter eggs
In Hot Fuzz vind je heel wat leuke Easter eggs, waaronder subtiele cameos van bekende personen. Zo heeft de Australische actrice Cate Blanchett een kleine rol als de vriendin van Nicholas Angel. In de film draagt ze een mondmasker en zijn enkel haar ogen zichtbaar. Hierdoor hebben veel kijkers niet door dat ze een wereldberoemde en Oscar genomineerde actrice zien spelen.

Een andere leuke cameo is die van Peter Jackson, de Nieuw-Zeelandse regisseur van de befaamde The Lord of the Rings-films. In de openingsmontage van de film speelt hij een verklede kerstman die Nicholas Angel met een mes door de hand steekt.

Inspiratie
Wright haalde zijn inspiratie voor de film uit talloze actiefilms zoals Bad Boys II en Super Cop met Jackie Chan. Ook Point Break met Keanu Reeves en Patrick Swayze komt aan bod met een uitdrukkelijke hommage wanneer Frost met zijn pistool in de lucht schiet.


Ook de visuele stijl is geïnspireerd door bepaalde actie films, waaronder Tony Scott's Man on Fire. Dit is vooral duidelijk in de scènes waar Nicholas Angel papierwerk moet invullen.

Lovende kritieken
Hot Fuzz kreeg lovende kritieken en wordt zelfs beschouwd als een klassieker in het buddy cop-genre. Op Rotten Tomatoes scoort de film een indrukwekkende 91 procent.

Ook commercieel wist Hot Fuzz wat binnen te halen. Hot Fuzz is het commercieel succesvolste deel uit de Cornetto-trilogie en bracht wereldwijd 80,7 miljoen dollar op.

NieuwsFilm

meest populair