Je gelooft echt nooit welke acteur de rol van Batman afwees: "Dat was niet mijn doel in het leven"

Je gelooft echt nooit welke acteur de rol van Batman afwees: "Dat was niet mijn doel in het leven"

De vervanger van Michael Keaton was in eerste instantie niet Val Kilmer.

De rol van Bruce Wayne/Batman is al door tientallen acteurs vertolkt in films, series en games. Het begon bij Lewis Wilson die de rol speelde in een Batman-filmserie uit 1943 en momenteel speelt Robert Pattinson de rol. In Batman Forever nam Val Kilmer de rol van Michael Keaton over, maar hij was niet de eerste keuze.

Keaton zou in eerste instantie gewoon de rol van Bruce Wayne/Batman blijven spelen, maar hij botste met de visie van regisseur Joel Schumacher.

Casting
Na Batman Returns keerde Tim Burton niet terug om de opvolger Batman Forever te regisseren. Hij werd namelijk vervangen door Joel Schumacher. Keaton had zin om met Schumacher te werken, maar dit enthousiasme verdween al snel.

Schumachers visie week in Keatons optiek te ver af van de vorige twee films: "Ik wist dat het mis was toen Schumacher zei: 'Waarom moet alles zo duister zijn?'" Uiteindelijk werd Val Kilmer de vervanger van Keaton, maar niemand minder dan Ethan Hawke kreeg de rol eerst aangeboden.

Ethan Hawke
Hawke wees dit aanbod af. Hij verklaarde het als volgt: "Dit was na Tim Burtons Batman, vóór de slechte periode. Ik wilde gewoon niet naar de Knicks-wedstrijd gaan en iedereen laten zeggen: 'Wow, je was een geweldige Batman!' Dat was niet mijn f******g doel in het leven."


De acteur had achter natuurlijk spijt van zijn keuze: "Nu wou ik dat ik het had gedaan, want ik had het voor andere dingen kunnen gebruiken."

Uiteindelijk toch gelukt
Het is Hawke uiteindelijk toch gelukt om de rol van Batman te vertolken. Hij speelt de rol namelijk al een aantal jaar in de animatieserie Batwheels, een kinderserie over de voertuigen van Batman, Robin en Batgirl.


Hij had ook een rol in het Marvel Cinematic Universe. Hawke speelde namelijk de schurkenrol in de serie [i]Moon Knight[i/].

NieuwsFilm

meest populair