Deze actiethriller uit 2020 scoort 0% op Rotten Tomatoes

Deze actiethriller uit 2020 scoort 0% op Rotten Tomatoes

Terry Crews en Ludacris spelen de hoofdrollen in de thrillerfilm 'John Henry'.

Een film moet echt heel slecht zijn om een score van 0% te halen op Rotten Tomatoes, maar het gebeurt wel. Zo heeft de thrillerfilm John Henry uit 2020 de nul op de website. Het werd geregisseerd door Will Forbes met Terry Crews en Ludacris in de hoofdrollen.

John Henry is geïnspireerd door de folklore van John Henry, een vrijgelaten Afro-Amerikaan die vaak wordt afgebeeld als een "steel-driving man", een man die de taak had om een stalen boor in een steen te hameren om gaten te maken voor explosieven om de steen op te blazen bij de aanleg van een spoortunnel.

Verhaal
De film volgt het verhaal van John Henry (Crews), een stille man met een gewelddadig verleden, die een ex-bendelid is uit Los Angeles. Wanneer twee immigrantenkinderen, die op de vlucht zijn voor zijn voormalige bendeleider Hell (Ludacris), in zijn leven belanden, wordt John gedwongen om zijn verleden onder ogen te zien om hen een toekomst te proberen te geven.

Naast Crews en Ludacris spelen ook Jalyn Hall, Jamila Velazquez, Ken Foree, Tyler Alvarez, Joseph Julian Soria, Gerald 'Slink' Johnson, Dohn Norwood en Kimberly Hébert Gregory mee in de film.

Negatieve recensies
John Henry ontving negatieve recensies van critici en heeft een score van 0% op Rotten Tomatoes. Zo noemde Jeannette Catsoulis van The New York Times de film "een grote plak ham" en zei ze: "John Henry is een thriller die zo belachelijk is dat het bijna op een parodie lijkt."


Desondanks was de film wel een succes op Netflix waar het op een gegeven moment de nummer twee positie bereikte als de meest populaire titel op de service. Na het aanvankelijke succes van John Henry op Netflix gaven producenten Maurice Fadida en Eric B. Fleischman beiden hun interesse in een vervolgfilm aan. Of die er ook echt zal komen, is nog de vraag.

Kijken?
Wil je John Henry eens zien? De film is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.

NieuwsFilm

meest populair