Wat weten we eigenlijk al over de nieuwe 'Final Destination'-film die volgend jaar uitkomt

Wat weten we eigenlijk al over de nieuwe 'Final Destination'-film die volgend jaar uitkomt

'Final Destination: Bloodlines' moet volgend jaar in de bioscoop verschijnen.

De Final Destination-reeks maakt in 2025 na veertien jaar een comeback met het zesde deel genaamd Final Destination: Bloodlines. Wat weten we eigenlijk al over deze film?

De Final Destination-films vielen nou nooit echt in de smaak bij de critici, maar ze hebben wel gepassioneerde fans. Dit valt ook te zien aan de resultaten aan de box-office. Elke Final Destination-film was namelijk een financiële hit.

Aankondiging
Begin 2019 werd aangekondigd dat er een nieuwe Final Destination-film in de maak was. Dit nieuwe deel werd niet beschreven als een echte reboot, maar wel een nieuwe richting voor de franchise. De ontwikkeling werd vertraagd door de COVID-pandemie, maar in 2022 werden er weer flinke stappen gezet.

In september van dat jaar werden Zach Lipovsky en Adam Stein uit meer dan tweehonderd kandidaten geselecteerd om de film te regisseren en Spider-Man-regisseur Jon Watts voegde zich bij het project als producent. Vanwege de stakingen in Hollywood vonden de opnames dit jaar van maart tot mei plaats.

Verhaal
Tot op heden is er nog geen officiële synopsis onthuld voor de film. Toen de film net bekend werd gemaakt, liet franchise-producent Craig Perry weten dat de focus op eerstehulpverleners zou liggen.


Een ander belangrijk element is de terugkeer van de legendarische Tony Todd in de rol van William Bludworth. De film gaat dieper in op zijn achtergrondverhaal en connectie met de dood.

De cast
Traditiegetrouw bestaat de cast uit allerlei jonge acteurs die compleet nieuwe personages spelen. Opvallende namen zijn o.a. Brec Bassinger (Stargirl), Max Lloyd-Jones (The Mandalorian), Teo Briones (Chucky) en Kaitlyn Santa Juana (The Flash).


Een exacte verschijningsdatum is nog niet bekend, maar we weten dat het ergens in 2025 uitkomt. Vorige maand bevestigde franchise-bedenker Jeffrey Reddick dat de film ook in IMAX te zien zal zijn. Alle Final Destination-films staan nu op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair