Daniel Radcliffe bijzonder emotioneel na verlies van 'Harry Potter'-ster

Daniel Radcliffe bijzonder emotioneel na verlies van 'Harry Potter'-ster

Dame Maggie Smith, beroemd als Professor McGonagall, overlijdt op 89-jarige leeftijd.

Onlangs overleed Dame Maggie Smith op 89-jarige leeftijd. De Britse actrice acteerde al sinds de jaren 50 in het theater, in films en in series. Ze werd ronduit legendarisch met haar rol in de Harry Potter-films.

Als Professor McGonagall veroverde zij vele kinderharten. Ook Daniel Radcliffe, die de rol van Harry Potter op zich nam, had veel aan haar aanwezigheid op de filmset. In een emotioneel statement dat hier bij Variety te lezen valt, vertelde hij haar echter al langer te kennen.

Erg gelukkig met haar
Hij zei: "De eerste keer dat ik Maggie Smith ontmoette, was ik 9 jaar oud. We lazen het scenario van David Copperfield. Dat was mijn eerste baan. Ik wist niets van haar, maar mijn ouders waren zwaar onder de indruk."

Hij vervolgde met: "Ze was ongelooflijk aardig en ik had daarna het geluk nog 10 jaar met haar te mogen werken aan Harry Potter. Ze was erg intelligent, verschrikkelijk scherp en kon intimideren en charmeren tegelijk. Ze was ook vreselijk grappig."

Ze is een legende
Over het verlies schreef hij: "Ik zal me altijd gelukkig prijzen dat ik met haar heb mogen werken en tijd met haar mocht doorbrengen op de filmset. Het woord legende is veel gebruikt, maar als dat op iemand van toepassing is, dan is dat op haar. Dank u wel, Maggie." Meer volgt in de YouTube-video van e!news.



NieuwsFilm

meest populair