'Wicked: Part One' wordt een bizar lange zit

'Wicked: Part One' wordt een bizar lange zit

Als je musical aankomende winter in de bioscoop gaat bekijken, kan je maar beter zorgen dat je er warmpjes en comfortabel bij zit.

Een nieuwe listing op de filmticketsite Fandango geeft aan dat het eerste deel van de musicalfilm Wicked van John M. Chu maar liefst een lange twee uur en veertig minuten zal duren.

Samen met het tweede deel van de musical, dat volgens Chu al is opgenomen, zal de gehele musical op het scherm minstens vier en waarschijnlijk dichter bij vijf uur duren.

Glinda the Good Witch en de Wicked Witch of the West
Wicked:Part One en Wicked: Part Two vertellen samen het verhaal van de heksen van Oz, gespeeld door Ariana Grande als Glinda the Good Witch en Cynthia Erivo als Elphaba, ofwel de Wicked Witch of the West.

De heksen ontmoeten elkaar als studenten en smeden een onwaarschijnlijke, maar hechte vriendschap. Hun vriendschap wordt echter op de proef gesteld wanneer het magische duo, The Wonderful Wizard of Oz (Jeff Goldblum) ontmoeten.

Een magische winter
De musical met Grande, Erivo, Goldblum, Michelle Yeoh, Jonathan Bailey, Ethan Slater, Marissa Bode, Bowen Yang, Bronwyn James en Keala Settle in de hoofdrol is vanaf 5 december te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair