Erotische klassieker met Nederlands tintje terug in de cinema voor 50-jarig jubileum

Erotische klassieker met Nederlands tintje terug in de cinema voor 50-jarig jubileum

De vrouw van een Franse diplomaat gaat in Bangkok op reis om zichzelf te ontdekken.

In 1974 deed de erotische film Emmanuelle behoorlijk wat stof opwaaien. De toenmalige Franse president probeerde de film zelfs (tevergeefs) te verbieden en de titel behoort nog steeds tot de best scorende films aller tijden in Frankrijk.

Internationaal kreeg Emmanuelle een cultstatus en werd het een internationaal kassucces met vele vervolgen. De Nederlandse actrice Sylvia Kristél, die de hoofdrol voor haar rekening nam, werd in één klap wereldberoemd. Vorige week kwam er nog een remake van deze klassieker uit in de cinema's. Vanaf deze week is ook het origineel terug in de bios.

Synopsis
Emmanuelle is een mooi jong model en woont in Bangkok samen met haar man Jean, die een paar jaar ouder is. Ze vindt hem leuk, omdat hij haar veel heeft geleerd. Hij vindt haar leuk omdat ze zo goed leert (en dat heel vaak wil).

Beiden zijn erg tolerant als het om buitenechtelijke affaires gaat, dus hij vindt het niet erg dat de jonge Marie-Ange, die duidelijk meer wil dan alleen wat praten, af en toe langskomt. Emmanuelle is echter meer gefascineerd door de oudere Bee en gaat met haar mee op een tripje naar de jungle.

Legendarisch
In de trailer zien we dat deze iconische film vijftig jaar na dato nog steeds even sensueel is als ooit.


Emmanuelle is vanaf 3 oktober opnieuw te zien in de Nederlandse filmhuizen.

NieuwsFilm

meest populair