'Hellboy: The Crooked Man': wel of niet in de Nederlandse bioscoop?

'Hellboy: The Crooked Man': wel of niet in de Nederlandse bioscoop?

Binnenkort verschijnt de nieuwe Hellboy-film. Maar is dat ook in Nederland?

Na twee Hellboy-films van Guillermo del Toro en een gefaalde reboot van Neil Marshall is het binnenkort tijd voor weer een film over het duivelse comic-personage: Hellboy: The Crooked Man.

De fans van het personage, eerder gespeeld door Ron Perlman en David Harbour, zijn vast benieuwd of de film te zien is op het Nederlandse witte doek. Voor die fans hebben we minder goed nieuws.

Deze maand
De nieuwe Hellboy-film is geregisseerd door Brian Taylor (Gamer, Ghost Rider: Spirit of Vengeance) en de voornaamste titelrol wordt gespeeld door Deadpool 2-acteur Jack Kesy.

In heel wat landen verscheen de film deze maand al in de bioscoop. Dit valt te zien op de filmpagina op IMDb. The Crooked Man is gisteren in het Verenigd Koninkrijk verschenen en op 7 oktober verschijnt de R-rated stripverfilming via Video on demand in de Verenigde Staten.

In Nederland
Voor Nederland is nog helemaal geen verschijningsdatum bekend: niet in de bioscoop, niet op Video-on-demand, niet op streaming. In Spanje komt de film pas uit in 2025. De kans is groot dat dit ook voor Nederland het geval is.


In The Crooked Man gaan we terug naar de jaren 50. Hellboy en een beginnende BPRD-agent stranden in het landelijke Appalachia en ontdekken een kleine gemeenschap die wordt geplaagd door heksen, geleid door een lokale duivel met een verontrustende connectie met het verleden van Hellboy.

Lees ook
Brute trailer 'Hellboy: The Crooked Man': eerste demonische en bloederige Hellboy-film
Na drie eerdere Hellboy-films is het nu Jack Kesy die de Duivelse held speelt.... Lees verder

NieuwsFilm

meest populair