Deze altijd briljante acteur speelde al in 2 verschillende miljardenfranchises

Deze altijd briljante acteur speelde al in 2 verschillende miljardenfranchises

Sterling K. Brown is vooral bekend door zijn rollen in series, maar hij speelde ook een rol in twee verschillende miljardenfranchises.

De afgelopen jaren is Sterling K. Brown een van de topacteurs van de wereld geworden. Dit is voornamelijk te danken aan zijn prijswinnende werk in televisieseries zoals This Is Us en The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story. Daarnaast heeft hij ook in twee grote films gespeeld die deel uitmaken van miljardenfranchises.

Browns talent en veelzijdigheid hebben hem dus niet alleen erkenning op televisie opgeleverd, maar ook een sterke aanwezigheid in de filmwereld. Zo werd hij vorig jaar voor de eerste keer genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in American Fiction. Hij won die uiteindelijk niet, maar Brown kan wel zeggen dat hij al meegewerkt heeft aan twee verschillende miljardenfranchises.

Black Panther
In 2018 kwam de superheldenfilm Black Panther uit, die gebaseerd is op het gelijknamige Marvel Comics-personage en deel uitmaakt van het Marvel Cinematic Universe (MCU). De film werd geregisseerd door Ryan Coogler, die het scenario samen met Joe Robert Cole schreef.

Chadwick Boseman speelt de hoofdrol als T'Challa alias Black Panther. In de film wordt T'Challa gekroond tot koning van Wakanda na de dood van zijn vader T'Chaka, maar hij wordt uitgedaagd door Killmonger (Michael B. Jordan), die van plan is het isolationistisch beleid van het land te verlaten en een wereldwijde revolutie te beginnen.

Flashback
Black Panther begint met een flashback waarin we een jongere T'Chaka te zien krijgen. In deze scène zien we ook dat T'Chaka een broer heeft, N'Jobu, die gespeeld wordt door Brown. N'Jobu is de oom van T'Challa en de vader van N'Jadaka alias Killmonger.


Black Panther was uiteindelijk een groot succes en bracht meer dan 1,3 miljard dollar op. De film was genomineerd voor zeven Oscars, waarvan het er drie won, en ontving talloze andere onderscheidingen. Het was de eerste superheldenfilm die een nominatie voor Beste Film ontving en de eerste film uit het MCU die in verschillende categorieën won. Het was ook de eerste film waarin Brown een rol had die meer dan een miljard opbracht.

Frozen II
Het jaar daarop had Brown een stemrol in een andere Disney-film die meer dan een miljard dollar opbracht, namelijk Frozen II, het vervolg op de populaire animatiefilm Frozen. Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad en Jonathan Groff hernamen hun rol in dit vervolg, dat zich drie jaar na de gebeurtenissen van de eerste film afspeelt. Brown is in de film te horen als Mattias, een leider van de soldaten van Arendelle.


Frozen II was net als zijn voorganger een groot succes en bracht wereldwijd 1,450 miljard dollar op. Zo werd dit de tweede film uit een franchise waarin Brown meespeelde die meer dan een miljard dollar opbracht.

Kijken?
Wil je Black Panther en Frozen II zien? Beide films kan je bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair