Bijna iedereen heeft deze opvallende cameo in 'Back to the Future' gemist

Bijna iedereen heeft deze opvallende cameo in 'Back to the Future' gemist

Deze sitcomster is even te zien in het begin van 'Back to the Future'.

De cast van Back to the Future bestaat uit iconische sterren zoals Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Billy Zane en Crispin Glover. Bijna 40 jaar later zijn er nog steeds details in de film die gemakkelijk over het hoofd worden gezien, waaronder een cameo van een sitcomster in de openingsscène van de film.

Back to the Future kwam uit in 1985 en wordt beschouwd als een van de beste scifi-films aller tijden, waarbij filmmaker Robert Zemeckis een leuke, komische benadering van het genre heeft gebracht. Decennia na de release blijft de film goed overeind dankzij het eenvoudige plot, de geweldige acteerprestaties van de sterren en de charmante esthetiek.

Just the Ten of Us
In de openingsscène van Back to the Future brengt een nieuwslezer het bericht dat de Pacific Nuclear Research Facility geruchten ontkent dat er plutonium zou zijn gestolen. Natuurlijk blijkt in de loop van de film dat dit niet waar is, maar dit segment legt een belangrijk fundament voor het verhaal.

Het is gemakkelijk te missen, maar de actrice die de nieuwslezer speelt, is Deborah Harmon, de ster van Just the Ten of Us, een bekende sitcom uit de late jaren '80 die een spin-off was van de populaire serie Growing Pains. Just the Ten of Us volgde de familie Lubbock, die bestaat uit vader Bill, moeder Elizabeth en hun acht kinderen.

Deborah Harmon
Harmons verschijning in Back to the Future gebeurde voordat ze een sitcomster zou worden en was een van de vele kleine, naamloze rollen die ze gedurende de jaren '80 op zich nam. In hetzelfde jaar had ze een kleine rol in The Twilight Zone en eerder in het decennium verscheen ze in twee afleveringen van M*A*S*H.


In 1988 verscheen Harmon in twee afleveringen van Growing Pains voordat ze haar rol als Elizabeth Lubbock hernam in de spin-offserie Just the Ten of Us, die liep tot 1990. Gedurende haar carrière bleef ze in bekende sitcoms verschijnen, waaronder Boy Meets World, Married... with Children en Malcolm in the Middle.

Used Cars
Harmon kreeg waarschijnlijk de rol in Back to the Future dankzij haar eerdere optreden in een minder bekende film van regisseur Zemeckis. In 1980 speelde ze Barbara Fuchs in Used Cars, een film met Kurt Russell in de hoofdrol. De film zorgde er waarschijnlijk voor dat Harmon een kleine rol kreeg in Back to the Future, waarmee ze haar carrière versterkte door een bijdrage te leveren aan een van de beste films aller tijden.


Harmon is sinds 2009 gestopt met acteren en heeft na haar carrière als actrice gewerkt als makelaar in La Quinta, Californië. Harmon is intussen 73 jaar oud en geniet nu van haar leven en haar familie.

Kijken?
Wil je Harmon zien in Back to the Future? Je kan de film bekijken op Prime Video en je kan het ook huren en kopen op Pathé Thuis. Just the Ten of Us kan je niet terugvinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.

Lees ook
Misschien wel de beste cameo in 'Deadpool & Wolverine' zorgde voor behoorlijk ziektegeval
Deze geliefde acteur dook op in de blockbuster, maar dat was niet zonder problemen.... Lees verder

NieuwsFilm

meest populair