Christoper Plummer haatte zijn bekendste film: "Ik viel bijna in slaap tijdens de opnames"

Christoper Plummer haatte zijn bekendste film: "Ik viel bijna in slaap tijdens de opnames"

Ondanks het mega-succes van de musical, vond de hoofdrolspeler het helemaal niks.

Christopher Plummer was decennialang een van de grote namen in Hollywood. Ondanks het feit dat de acteur in 2021 kwam te overlijden, heeft hij een stempel gedrukt in de filmwereld die niet snel vergeten zal worden. Een van zijn bekendere films had Plummer echter liever niet gemaakt.

In 1965 wist Plummer een van de hoofdrollen te bemachtigen in The Sound of Music. Deze film groeide al snel uit tot een van de beroemdste musicals aller tijden en is, in de ogen van menig filmfanaat, zelfs bijna 60 jaar later nog steeds meer dan de moeite waard.

Verhaal
Centraal in het verhaal staat Maria (gespeeld door Julie Andrews). Zij speelt een non, die de gouvernante wordt voor de kinderen van Kapitein Von Trapp (Plummer). Een makkelijke situatie is dit echter allesbehalve.

Het verhaal speelt zich namelijk af in Oostenrijk, vlak voor de Tweede Wereldoorlog. Maria bouwt al snel een band op met de kinderen en wordt zelfs verliefd op de kapitein, maar de dreiging van de Nazi's neemt alsmaar verder toe...

Succes
The Sound of Music werd een enorme hit. Niet alleen was het de best bezochte film van 1965, de film won zelfs 5 Oscars, waaronder die van beste film. Ook nu nog wordt de film nog vaak bekeken en blijft het een vaste waarde in de geschiedenis van de musicalfilms.


Ondanks het feit dat de film enorm geliefd is, heeft Plummer er zelf geen geweldige herinneringen aan overgehouden. De reden hiervoor? De acteur was geen fan van zijn personage en de film zelf. Dit liet hij weten ook.

Reactie
Zo zei Plummer al eerder: "Deze film is het moeilijkste dat ik ooit heb moeten doen in mijn carrière. Ik vond mijn eigen personage te zoetsappig en onrealistisch, waardoor ik het verhaal zelf ook niet al te series nam".


"In mijn ogen werd het allemaal onverdraaglijk sentimenteel. Mijn personage was geen echte uitdaging en eigenlijk best saai om te spelen. Ik moest mijn best doen om soms niet in slaap te vallen tijdens de opnames..."

Ook interessant
Natalie Portman heeft nog steeds spijt van haar grootste flop: "Ik was allesbehalve trots"
Natalie Portman heeft al de nodige topfilms gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Annihilation en Black Swan. Voor laatstgenoemde won ze zelfs een Oscar, maar ze heeft niet alleen maar...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair