Deze 3 topfilms staan nog maar tot het eind van de maand op Netflix

Deze 3 topfilms staan nog maar tot het eind van de maand op Netflix

Mocht je nog zin hebben in een goede film, dan moet je deze pareltjes even voorrang geven.

Netflix is de grootste streamingdienst die er is en dit willen ze blijven ook. Elke maand voegen ze dan ook nieuwe films en series toe. Om hiervoor plaats te maken, worden oudere projecten verwijderd. Helaas moeten ook de drie onderstaande topfilms nu plaats maken.

De streaminggigant heeft een enorme database, waardoor we op Netflix kunnen genieten van talloze films en series. Mocht je dit weekend nog wat vrije tijd hebben en op zoek zijn naar een goede film, zou je de onderstaande drie titels voorrang moeten geven.

The English Patient (beschikbaar t/m 30 september)
In de ogen van menig filmfanaat een van de beste films van Ralph Fiennes. In dit pareltje uit 1996, dat mooie punten scoort (zoals een 7,4 op IMDb en zelfs een 86% op Rotten Tomatoes), staat de verpleegster Hana centraal.


Zij is ervan overtuigd dat er een vloek op haar rust, omdat iedereen van wie ze houdt lijkt te sterven. Als gevolg hiervan besluit zij zich in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog volledig te storten op verzorging van een zwaargewonde patient. Langzaam maar zeker komen we achter zijn ongelofelijke verhaal.

Schindler's List (beschikbaar t/m 30 september)
Dit meesterwerk van Steven Spielberg is vaak te vinden in menig lijstje over de beste films aller tijden. De hoofdrol is weggelegd Liam Neeson, die in de huid kruipt van de Duitse zakenman Oskar Schindler.


In eerste instantie lijkt het hier te gaan om een gierige man, maar schijn bedriegt: Schindler besluit tijdens het Nazi-regime namelijk zijn fabriek te gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Op deze manier wist hij maar liefst 1100 Joden uit de gaskamers van Auschwitz te redden.

Ex Machina
10 jaar geleden kende Alex Garland een geweldig regiedebuut in de vorm van Ex Machina. De jonge codeur Caleb wint een unieke wedstrijd: hij mag een week door brengen in het afgelegen huisje van Nathan, de teruggetrokken CEO van het bedrijf waar Caleb werkt.


Het wordt echter geen normale vakantie. Eenmaal aangekomen komt Caleb erachter dat hij deel uitmaakt van een vreemd maar ook fascinerend experiment. Hij moet interacteren met de eerste echte kunstmatige intelligentie, die zich bevindt in het lichaam van een prachtig robotmeisje.

NieuwsFilm

meest populair