De stemmen van Mickey Mouse en Minnie Mouse zijn in het echte leven getrouwd

De stemmen van Mickey Mouse en Minnie Mouse zijn in het echte leven getrouwd

Stemacteurs Wayne Allwine en Russi Taylor, stemmen van Mickey en Minnie Mouse, trouwden in het echt.

De Walt Disney-studio heeft enorm veel succes met Mickey Mouse. Dat muisje lanceerde het wereldwijde concern.

Het vriendelijke muisje werd jarenlang ingesproken door stemacteur Wayne Allwine. Zijn vriendinnetje, Minnie Mouse, nam Russi Taylor voor haar rekening. Ze zijn onder meer te horen in Mickey's Once Upon a Christmas.

Echt verliefd
Uiteindelijk werden beiden in het echt verliefd op elkaar. Zij trouwden in 1991 en ze waren erg gelukkig samen tot Wayne in 2009 overleed aan de gevolgen van suikerziekte. Russi overleed in 2019. Een tribuut voor beide sterren staat in het Instagram-bericht van Pubity.

Na Walt Disney en Jimmy MacDonald was Wayne de derde persoon die de stem van Micky op zich nam. Dat nam hij serieus, want Wayne Allwine sprak de stem van Mickey Mouse wel 32 jaar in tot aan zijn dood! Ook werkte hij mee aan Fantasia en The Great Mouse Detective.

Trouwe medewerkers
Russi Taylor sprak Minnie in van 1989 tot aan haar dood. Dat betekent dat zij op haar beurt 30 jaar lang vorm gaf aan de stem van het lieve meisjes-muisje. Ook werkte zij mee aan onder meer Cinderella en Ducktales. Disney heeft veel trouwe medewerkers en Russi en Wayne zijn daar twee voorbeelden van.




NieuwsFilm

meest populair