Je gelooft echt nooit welke acteur de rol van James Bond afwees: "Het was stom om te zeggen"

Je gelooft echt nooit welke acteur de rol van James Bond afwees: "Het was stom om te zeggen"

Eén van de meest iconische Amerikaanse acteurs kreeg de rol van Bond aangeboden.

James Bond is één van de langstlopende filmreeksen in de geschiedenis. Het begon allemaal in 1962 met Dr. No waarin de legendarische Sean Connery de rol op zich nam en inmiddels zijn we 24 films verder. Zijn definitieve opvolger werd natuurlijk Roger Moore in Live And Let Die, maar de rol werd oorspronkelijk aangeboden aan een andere icoon.

Connery speelde de rol nog een laatste keer in Never Say Never Again, één van de twee Bond-films die niet door Eon geproduceerd is, maar Moore had de rol tegen die tijd al zes keer gespeeld.

Casting
Producenten Harry Saltzman en Albert Broccoli probeerden Connery te overtuigen om terug te keren in Live And Let Die, maar de acteur weigerde. Daarom ging de zoektocht naar de nieuwe Bond van start, en dat was niet makkelijk.

Productiebedrijf United Artists wilde graag dat een Amerikaans acteur de rol over zou nemen van Connery. Zo werden Steve McQueen en Paul Newman overwogen voor de rol, maar uiteindelijk werd de rol aangeboden aan niemand minder dan Burt Reynolds.

Burt Reynolds
Reynolds wees het aanbod af. Hij zei tegen Broccoli dat Bond niet door een Amerikaan gespeeld kan worden: "Het publiek zal het niet accepteren." De acteur had natuurlijk een goed punt aangezien de rol sindsdien enkel door Britten gespeeld is, maar hij had er toch een beetje spijt van.


Zo zei hij: "Het was een stomme opmerking. Ik had het kunnen doen en ik had het goed kunnen doen."

Mening over Craig en favoriete Bond
Reynolds uitte zijn mening over Daniel Craigs Bond: "Daniel Craig is een goede acteur, maar ik vind hem gewoon een beetje te serieus."


Grappig genoeg benoemde Reynolds de acteur die in plaats van hem de rol kreeg in Live And Let Die de beste: "Ironisch genoeg was de man die er het minst succesvol in was, de beste: Roger Moore. Hij had die martini al besteld voordat de film ooit was gemaakt."

NieuwsFilm

meest populair