"Net poppenkast spelen": Elizabeth Olsen heeft harde woorden voor "domme" maakproces van Marvel-films

"Net poppenkast spelen": Elizabeth Olsen heeft harde woorden voor "domme" maakproces van Marvel-films

De actrice speelde de Scarlet Witch/Wanda Maximoff van 2015 tot aan 2022.

Het is geen geheim dat Marvel-films veel computereffecten gebruiken. De visuele stijl van de films zorgt ervoor dat sets heel kaal zijn, omdat de vreemde werelden en wezens op de achtergrond pas later toegevoegd kunnen worden.

Sommige acteurs vinden dit nogal lastig, omdat ze niet veel fysiek voorhanden hebben om mee te werken. Zo ook Elizabeth Olsen. De actrice gaf onlangs een interview aan de Hollywood Reporter en ze had een aantal harde woorden voor Marvel.

Poppenkast
"Het is alsof je acteert zonder iets," aldus Olsen. De actrice speelde zeven jaar lang de Scarlet Witch/Wanda Maximoff in het Marvel Cinematic Universe, te beginnen met Avengers: Age of Ultron (2015).

Ze vertelt verder: "Je moet echt dit domme gezichtspunt omarmen, waarbij je je net voelt als een 7-jarige die poppenkast speelt." Olsen vertolkte haar rol voor het laatst in Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022).

Zonder effecten
Volgens Olsen hebben maar weinig mensen door hoe het werkelijk is om zo te moeten acteren. " Ik vind wel dat ze op een gegeven moment een volledige versie van één van de films moeten uitbrengen, zonder speciale effecten, zodat mensen kunnen zien hoe moeilijk het is," zo pleit ze.


Het is onbekend of Olsen nog zal terugkeren naar het MCU. De Scarlet Witch stierf aan het einde van Doctor Strange in the Multiverse of Madness, maar er zijn geruchten dat Marvel werkt aan een soloproject voor Olsens personage.

NieuwsFilm

meest populair