Jeff Bridges haat zijn iconische personage uit een van zijn beste scifi-films

Jeff Bridges haat zijn iconische personage uit een van zijn beste scifi-films

De geliefde acteur heeft genoten van de 'Tron'-films, maar vond een aspect duidelijk minder.

Jeff Bridges heeft al in heel wat topfilms gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan The Big Lebowski, True Grit en Hell or High Water. De nodige fans vinden zijn Tron-films ook zeer de moeite waard, maar de acteur zelf denkt hier toch iets anders over.

Bridges was al te zien in de eerste twee Tron-films en keert ook terug voor het vervolg, genaamd Tron: Ares. Hoewel hij heeft genoten van elk deel, is hij geen fan van zijn verjongde personage in Tron: Legacy.

Dubbele rol
In de 2010 blockbuster speelt Bridges een dubbele rol. Zo is hij te zien als Kevin Flynn, maar ook zijn corrupte digitale tegenhanger, Clu. Om de twee niet al te veel op elkaar te laten lijken, werd Clu door special effects jonger gemaakt, maar Bridges zelf vindt dit niet goed uitzien.

De bekende 'de-aging'-techniek, die sindsdien werd toegepast in vele andere films zoals The Irishman, bevond zich toen nog in een vroeg stadium en zag er dus nog niet geweldig uit. Bridges zei er het volgende over.

Reactie
"Ik werd gescand en er werd een soort van alternatieve versie van mezelf gemaakt. Ikzelf vond het echter niet uitzien. Ik vond dat ik er meer op Bill Maher leek dan mezelf..."


Wel keert Bridges dus terug voor het derde deel, dat in de handen is van regisseur Joachim Rønning. Buiten Bridges zijn andere belangrijke rollen weggelegd voor Evan Peters, Gillian Anderson, Jared Leto, Greta Lee, Cameron Monaghan en Jodie Turner-Smith.

NieuwsFilm

meest populair