Margot Robbie pakt hoofdrol in film vol passie en vernietigende liefde

Margot Robbie pakt hoofdrol in film vol passie en vernietigende liefde

De 'Barbie'-actrice speelt tegenover Jacob Elordi in de nieuwe film van Emerald Fennell.

Niemand minder dan Margot Robbie gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe verfilming van Wuthering Heights. De Barbie-actrice is gecast als Catherine Earnshaw.

De nieuwe film komt van Emerald Fennell, de regisseur van Saltburn en Promising Young Woman. Beide films vielen afgelopen jaren flink in de prijzen.

Wuthering Heights
Het boek Wuthering Heights van Emily Brontë gaat over een zeer hartstochtelijke maar uiteindelijke destructieve relatie tussen een man en een vrouw. Het wordt beschouwd als een van de beste boeken aller tijden en werd al ontelbare keren verfilmd.

De meest recente verfilming, uit 2011, had Kaya Scodelario in de hoofdrol. Ook actrices als Juliette Binoche en Charlotte Riley hebben Catherine Earnshaw al eerder gespeeld.

Mannelijke hoofdrol
De tegenspeler van Robbie wordt Jacob Elordi. Hij speelt Heathcliff, een rol die eerder werd vervuld door grote namen als Ralph Fiennes, Laurence Olivier en Tom Hardy.


De nieuwe Wuthering Heights is nu in pre-productie en zal volgend jaar beginnen filmen in Engeland. Het is nog onbekend hoe trouw Fennell blijft aan het bronmateriaal. Houd daarvoor FilmTotaal zeker in de gaten.

NieuwsFilm

meest populair