Je raadt nooit hoe oud 'The Shawshank Redemption' alweer is

Je raadt nooit hoe oud 'The Shawshank Redemption' alweer is

De dramafilm uit de jaren 90 evolueerde van een flop aan de bioscoopkassa's naar onbetwiste filmklassieker.

Het gevangenisdrama The Shawshank Redemption wordt door velen gezien als een van de grootste filmklassiekers. De film staat nog steeds stijf bovenaan de IMDb top 250, maar daar leek het in begin bij lange na niet op.

Het is alweer drie decennia geleden dat The Shawshank Redemption op 23 september 1994 het levenslicht zag. Het is nu lastig voor te stellen, maar de door Frank Darabont geregisseerde film was een grote teleurstelling aan de bioscoopkassa's.

Van flop naar top
De film met Tim Robbins en Morgan Freeman bracht maar 16 miljoen dollar op met bioscoopkaartjes. Maar via mond-op-mond-reclame en dankzij een succesvolle videoband-release wist het toch een onbetwiste filmklassieker te worden.

De film, gebaseerd op een verhaal van Stephen King uit 1982, volgt Andy Dufresne (Freeman), een bankier die twee levenslange straffen krijgt opgelegd voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar.

Vriendschap achter Tralies
Andy beweert echter onschuldig te zijn en vormt tijdens zijn gevangenschap een bijzondere vriendschap met Red (Robbins). De film wordt geroemd om zijn prachtige tempo en uitmuntende acteerprestaties en verhaal vol hoogte-, dieptepunten en verrassingen.



NieuwsFilm

meest populair