Demi Moore over de ziekelijke hang naar het willen hebben van het perfecte lijf

Demi Moore over de ziekelijke hang naar het willen hebben van het perfecte lijf

Demi Moore bespreekt in The Guardian de impact van onrealistische schoonheidsnormen en zelfdestructieve perfectie.

Demi Moore vertelde naar aanleiding van de confronterende The Substance dat de onrealistische schoonheidsstandaard in magazines en films de wereld tot een moeilijke plek kan maken.Haar nieuwe film is satire, obsessie en body horror tegelijk.

Hier in gesprek met The Guardian zei de 61-jarige actrice over het scenario: "Het had mijn volle aandacht. De uitwerking kon briljant of een complete ramp worden. Deze vrouw in de showbusiness wordt tot pure wanhoop gedreven. Ze is onderhevig aan afwijzingen en haar wereld stort in elkaar."

Ziekelijke hang
Zelf acteert zij al vanaf de jaren 90 en is zij bekend met de ziekelijke hang naar het willen hebben van het perfecte lijf. Ze vertelde: "In de jaren 90 moest je dun zijn om aantrekkelijk te worden gevonden. Wat ik mezelf aan heb gedaan was gewoon wreed. Het was puur geweld tegen mezelf."

Ze vervolgde met: "Over jezelf oordelen, streven naar perfectie, foutjes eruit halen, afgewezen voelen en wanhoop. Het is niet alleen voorbehouden aan vrouwen. We hebben allemaal momenten dat we iets willen repareren aan onszelf. Niemand kijkt naar die kleine dingen, maar wij zijn hyperfocus op alles wat we niet zijn."

Verpletterende druk
Demi Moore legde uit: "We worden verpletterd onder die druk. Ik denk dat oordelen je eigen verdriet aangeeft. Ik probeer het te laten gaan, want ik maak het zelf pijnlijk. Dat krijgt grip op je als je eraan toe geeft. Laten gaan, is het beste." Meer volgt in de YouTube-video van CBS Sunday Morning.



NieuwsFilm

meest populair