'Lord of the Rings'-ster ziet de magische potentie van AI in films

'Lord of the Rings'-ster ziet de magische potentie van AI in films

Andy Serkis overweegt AI voor zijn nieuwe 'Lord of the Rings'-film, ondanks gevolgen voor acteurs.

Was het een tijdje geleden nog ondenkbaar dat AI een grote rol zou spelen in films. Nu is de regisseur van de volgende grote Lord of the Rings-film, Andy Serkis, voorzichtig aan het flirten met de nieuwe techniek.

Serkis ziet gelijknissen tussen andere technologische ontwikkelingen als het internet en de manier waarop mensen naar AI kijken. Hij snapt de zorgen, maar denkt dat deze vooral voortkomen uit een gebrek aan begrip van de mogelijkheden.

Creatief hulpmiddel
De acteur, die de rol van Gollum speelde, vindt dat het belangrijk dat er goede regels moeten komen voor AI, zodat het geen serieuze bedreiging wordt voor de broodwinning van acteurs. Maar hij ziet ook dat een krachtig creatief hulpmiddel kan zijn.

Serkis' bedrijf, The Imaginarium Studios, richt zich nu voornamelijk op het gebruik van AI. Hij heeft een idee voor een project dat 2D-animatie, augmented reality en AI personages combineert, waarbij nog steeds ruimte is voor creatieve, menselijke inbreng.

AI in nieuwe LOTR
De nieuwe opvatting van de acteur/regisseur op het gebruik van AI komt op een bijzonder moment. De productie van zijn nieuwste film The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum gaat bijna beginnen.


Het is nog onzeker in hoeverre AI ook echt gebruikt gaat worden voor The Hunt for Gollum. Maar gezien Serkis opvatting over AI is het toch een serieuze optie voor de film die pas in 2026 gaat verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair