Met deze film hoopt Netflix dit jaar Oscars te gaan winnen

Met deze film hoopt Netflix dit jaar Oscars te gaan winnen

Het familiedrama bevat een sterrencast met onder anderen Danielle Deadwyler en Samuel L. Jackson.

Netflix heeft weer zijn zinnen gezet op de Oscars. In november komt de streamer met The Piano Lesson op de proppen, een verfilming van het gelijknamige toneelstuk van August Wilson.

Volgens Variety gaat Netflix proberen om hard campagne te voeren voor Oscarnominaties met de film. Dat is niet zo gek, want in 2017 werd Fences al genomineerd voor vier van de gouden beeldjes. Dat was ook een adaptatie van een toneelstuk van Wilson.

Sterrencast
The Piano Lesson gaat over een zwarte familie in het Amerika van de jaren '30. Het verhaal draait rond een oude piano, een familiestuk van vroegere generaties, en de vraag wat de nieuwe generatie er nu mee moet doen.

Het drama heeft een aantal sterke acteurs aangetrokken, waaronder Danielle Deadwyler, Samuel L. Jackson en John David Washington. De regie is in handen van Malcolm Washington.

Oscars
Volgens Variety wil Netflix vooral strijden voor een Oscar voor Deadwyler, als beste vrouwelijke bijrol. Washington zou een nominatie voor beste acteur in de wacht moeten slepen. Voor de rest van de acteurs, waaronder Jackson, wordt er gehoopt op een nominatie voor beste mannelijke bijrol.


Netflix heeft daarnaast ook zijn zinnen gezet op de felbegeerde hoofdprijs van beste film. Voor die prijs zijn al 9 Netflix-films genomineerd, maar nog nooit heeft er een gewonnen.

NieuwsFilm

meest populair