'Transformers One' breekt franchise record met ongekend Rotten Tomatoes cijfer

'Transformers One' breekt franchise record met ongekend Rotten Tomatoes cijfer

De animatiefilm wordt door zowel filmcritici als de gewone bioscoopgangers ijzersterk onthaald.

Nog niet zo heel lang geleden kwam Transformers One uit. Ondanks het feit dat de box-office resultaten enigszins tegenvallen, scoort de animatiefilm weergaloze cijfers op Rotten Tomatoes.

Regisseur Josh Cooley, eveneens bekend van Toy Story 4, wist voor Transformers One heel wat grote namen te strikken. Zo worden de belangrijkste personages ingesproken door o.a. Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry en Scarlett Johansson.

Verhaal
De film speelt zich af op de bekende planeet Cybertron, een mysterieuze en gevaarlijke plek waar jonge transformers eigenlijk niet mogen komen. Onder de aardkost houden Orion Pax en D-16 zich schuil.

Als ze op een dag toch naar het verboden oppervlak trekken, komen ze gemechaniseerde dieren en plantachtige wezens tegen. Hun levens komen helemaal op de kop te staan na een ontmoeting met Alpha Trion, die hen leert hoe ze zich kunnen transformeren tot voertuigen.

Ontvangst
Het is op Rotten Tomatoes duidelijk te merken dat zowel filmcritici als 'de gewone bioscoopgangers' smullen van de blockbuster. Filmcritici geven de film namelijk een hele mooie 89%, terwijl de Audience Score zelfs uitkomt op een bijna perfecte 98%.



Dit is, als je beide cijfers optelt, de beste Rotten Tomatoes-score aller tijden voor een Transformers-film. Ook het IMDb-cijfer mag er trouwens zijn. Hier scoort Transformers One weer een overtuigende 7,9. De film draait sinds enkele dagen in de Nederlandse bioscopen!

NieuwsFilm

meest populair