De verrassende inspiratie van Steven Spielberg achter zijn bekende scifi-films

De verrassende inspiratie van Steven Spielberg achter zijn bekende scifi-films

Steven Spielberg's eerste twee scifi-films waren geïnspireerd door zijn ouders.

Toen Steven Spielberg in 1977 zijn eerste grote scifi-film Close Encounters of the Third Kind uitbracht, bracht hij een schokgolf teweeg onder filmliefhebbers.

Samen met Star Wars en Superman deed deze filmklassieker het sciencefiction-genre opleven. Steven Spielberg wist destijds echter niet dat hij door zijn eigen ouders geïnspireerd was voor het maken van deze legendarische film.

Connectie met UFO
In een oud interview dat in de YouTube-video van Best of Humans te zien is, vroeg James Lipton naar de connectie tussen zijn ouders en de film. In de film communiceren de buitenaardse wezens met muziek. De vader van Steven Spielberg was computeringenieur en zijn moeder concertpianist.

Verrast antwoordde Steven: "Dat is een goede vraag. Fijn. Ik zou graag willen zeggen dat het opzet was en wist dat het kwam door mijn vader en mijn moeder. Maar ik realiseer me dat nu pas. Dank je wel daarvoor."

Connectie met ouders
Tijdens het filmen van deze eerste scifi-film kwam hij - opnieuw door zijn ouders - op het idee van de zelfs nog beroemdere film E.T.. De echtscheiding van zijn ouders verwerkte hij in de kinderen die zich enorm verantwoordelijk voelen. Hij vertelde dat hier in de YouTube-video van TCM.



NieuwsFilm

meest populair