Jude Law als bloedlustige Henry VIII in nieuwe biosfilm 'Firebrand'

Jude Law als bloedlustige Henry VIII in nieuwe biosfilm 'Firebrand'

Katherine Parr, de zesde vrouw van koning Henry VIII, wordt regentes terwijl de tirannieke koning in het buitenland strijdt.

Firebrand biedt een hedendaagse en feministische blik op de paleis-intriges van het Tudor-tijdperk en de laatste jaren van de beruchte koning Hendrik VIII.

Regisseur Karim Aïnouz brengt samen met acteurs Alicia Vikander en Jude Law deze beklemmende geschiedenis opnieuw tot leven.

Synopsis
Als zesde vrouw van de katholieke Britse vorst Hendrik VIII probeert de protestantse Katherine Parr invloed uit te oefenen op haar echtgenoot, en daarmee op de rest van het koninkrijk. Wanneer de zieke en paranoïde Hendrik terugkeert van het slagveld, raakt hij zijn grip op de werkelijkheid steeds verder kwijt en richt zijn woede op (protestantse) radicalen.

Als hij zelfs Katherine's jeugdvriendin Anne Askew laat executeren, vecht ze vol angst voor haar huwelijk, en tegelijkertijd voor haar eigen leven.

Andere kant
In de trailer zien we al dat Law, die bekend werd als de charmante Brit in romantische films, zich nu ook weet te profileren als een koninklijke hufter.


Firebrand is vanaf 26 september te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair