Internationale topthrillers vol actie en sci-fi vanaf deze week te zien in de cinema

Internationale topthrillers vol actie en sci-fi vanaf deze week te zien in de cinema

'Slingshot' en 'Weekend in Taipei' zijn binnenkort te zien en zitten vol met bekende gezichten.

Twee retepannende thrillers landen deze week in de Nederlandse filmhuizen. De ene titel speelt zich af op een ruimteschip en richt zich op de psychologie daarvan. De andere titel is een vrij recht door zee (maar daardoor zeker niet minder toffe) actiefilm die zich afspeelt in de hoofdstad van Taiwan.

In beide films vinden we diverse bekenden tegen uit de Angelsaksische wereld, waaronder Casey Affleck, Laurence Fishburne en Luke Evans.

Slingshot
Drie astronauten beginnen aan een reis door de ruimte naar Titan met de experimentele shuttle Odyssey-1. Als het team zich klaarmaakt om een gevaarlijk katapult manoeuvre uit te voeren dat nodig is om de eindbestemming te halen, wordt het duidelijk dat ze de grip op de realiteit langzaam verliezen.


Kunnen ze elkaar nog vertrouwen?

Weekend in Taipei
De doorgewinterde DEA-agent John Lawlor gaat volledig op in zijn werk. Er is geen crimineel die John niet kan stoppen en hij doet werkelijk alles om een zaak op te lossen. Joey Kwang is een transporteur in Taipei. Ze rijdt snel en denkt snel, is moeilijk vast te pinnen en onmogelijk te vangen.


Hoewel het niet haar bedoeling is, brengt het lot haar en John samen. Misdaad en corruptie drijven hen echter weer uit elkaar. Nu, 15 jaar later, brengt het lot Joey en John opnieuw bij elkaar tijdens een weekend in Taipei, met onvermijdelijke confrontaties tot gevolg.

Slingshot en Weekend in Taipei zijn vanaf 26 september te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair