De uiterst bizarre scifi-film 'Megalopolis' zie je vanaf deze dag in de bioscoop

De uiterst bizarre scifi-film 'Megalopolis' zie je vanaf deze dag in de bioscoop

De nieuwste film van Coppola doet heel wat stof opzwaaien.

Megalopolis, de nieuwste film van Francis Ford Coppola, valt op 5 december te bekijken op het Nederlandse witte doek. De regisseur is bekend van meesterwerken uit de jaren 70 zoals The Godfather en Apocalypse Now.

De verwachtingen liggen dus hoog bij het laatste project van de Amerikaanse filmlegende. Een korte bespreking van de film.

Polariserende reacties
Megalopolis ging eerder dit jaar op 16 mei in première op het filmfestival van Cannes en kreeg daar een gemengde ontvangst van de critici. Op Rotten Tomatoes scoort de film maar een magere 51% en op Metacritic scoort de film een soortgelijke 59%.

Megalopolis vertelt het verhaal van de architect Cesar Catilina (Adam Driver) die in conflict geraakt met de burgemeester van New Rome, Franklyn Cicero (Giancarlo Esposito).

Grote namen
De cast bestaat uit bekende gezichten zoals Adam Driver (Marriage Story), Giancarlo Esposito (The Mandalorian), Shia LaBeouf (Transformers) en Jon Voight (Midnight Cowboy). Shia LaBeouf kreeg lovende kritieken voor zijn vertolking als Clodio Pulcher, de neef van Cesar.


Megalopolis is opmerkelijk gezien de film al decennialang in ontwikkeling is. Laurence Fishburne zei dat Coppola het idee voor de film al op de set van Apocalyps Now besprak, die het scenario uiteindelijk in de jaren 80 neerschreef. Helaas kwam het project vanwege schulden niet van de grond.

Enorm budget
Ook opmerkelijk is dat Coppola het kolossale budget van 120 miljoen dollar uit eigen zak heeft gefinancierd. Dit is echter niet zonder risico gezien hij dit eerder deed voor One from the Heart, een film die dusdanig flopte aan de bioscoopkassa dat Coppola zich gedwongen zag failliet te verklaren.

NieuwsFilm

meest populair