Wat weten we eigenlijk al over de nieuwe 'John Wick'-film die volgend jaar uitkomt

Wat weten we eigenlijk al over de nieuwe 'John Wick'-film die volgend jaar uitkomt

'John Wick Presents: Ballerina' moet volgend jaar in de bioscoop verschijnen.

De John Wick-filmreeks bereikte in 2023 op meerdere vlakken zijn hoogtepunt toen Chapter 4 uitkwam in de bioscoop. Het werd onthaald als een van de beste actiefilms ooit, en was financieel het grootste succes van de franchise. Lionsgate wil dit succes voortzetten met meerdere spin-off films, waarvan de eerste komend jaar verschijnt.

In 2025 breidt de wereld van John Wick uit in de vorm van de bioscoopfilm Ballerina. Wat weten we eigenlijk al over dit nieuwe deel in de franchise?

Aankondiging
Ballerina had van origine niets te maken met de wereld van John Wick, maar was een losstaand script van Shay Hatten. Lionsgate kocht het script in 2017, wat leidde tot Hattens betrokkenheid bij John Wick: Chapter 3 - Parabellum.

Hij verwerkte elementen van zijn Ballerina-script in Chapter 3. Hatten werd hierna aangewezen als de schrijver van Chapter 4. Inmiddels is de titel veranderd van Ballerina naar John Wick Presents: Ballerina.

Verhaal
De film volgt Rooney (Ana de Armas), een ballerina en huurmoordenares die is opgeleid door The Director (Anjelica Huston) van de Ruska Roma. Ze is uit op wraak tegen de mensen die haar familie hebben vermoord.


Keanu Reeves, Ian McShane en Lance Reddick zijn te zien als John Wick, Winston en Charon. Dit is Reddicks laatste filmrol. Al zijn scènes waren opgenomen voordat hij in 2023 op 60-jarige leeftijd overleed.

Nieuwe gezichten
De regie van de spinoff ligt niet in handen van Chad Stahelski, degene die tot nu toe alle Wick-films heeft geregisseerd, maar in die van Len Wiseman (Underworld). Stahelski is wel nauw betrokken bij het project. Hij is namelijk producent en werkt mee aan de actiescènes.


Ana de Armas wordt niet alleen bijgestaan door terugkerende Wick-gezichten, maar ook door een hoop acteurs die hun debuut maken in de franchise. De grootste nieuwe naam is Norman Reedus van The Walking Dead. John Wick Presents: Ballerina komt op 6 juni 2025 uit in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair