Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Fury (2014)
Regie: David Ayer | Cast: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Scott Eastwood, e.a. | Te zien op: Netflix
1945, richting het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wardaddy, een meedogenloze Amerikaanse sergeant, heeft de opdracht om met vier soldaten met een tank op missie te gaan achter de vijandelijke linies. Met weinig mankracht en wapens proberen de militairen het hart van nazi-Duitsland te treffen. Deze missie is levensgevaarlijk, maar Wardaddy en zijn mannen weten van geen opgeven.



Jojo Rabbit (2019)
Regie: Taika Waititi | Cast: Roman Griffin Davis, Taika Waititi, Scarlett Johansson, e.a. | Te zien op: Disney+
De tienjarige Jojo is een buitenbeentje. Hij wordt opgevoed door zijn alleenstaande moeder Rosie en is lid van de Hitlerjugend. Zijn enige bondgenoot is zijn idiote en denkbeeldige vriend Adolf Hitler. Wanneer hij ontdekt dat zijn moeder het Joodse meisje Elsa verborgen op zolder houdt, wordt zijn naïeve nationalisme steeds meer op de proef gesteld.



Unbroken (2014)
Regie: Angelina Jolie | Cast: Jack O'Connell, Domnhall Gleeson, Garrett Hedlund, e.a. | Te zien op: Netflix
De Tweede Wereldoorlog is uitgebroken. Olympisch atleet Louis Zamperini sluit zich aan bij de luchtmacht. Boven de Stille Oceaan gaat het gruwelijk mis. Hij stort neer, dobbert anderhalve maand rond op een vlot en wordt uiteindelijk gevangengenomen door de Japanners. Hij belandt in een krijgsgevangenkamp en moet daar de zwaarste omstandigheden zien te overleven.



NieuwsFilm

meest populair