Netflix pakt uit met een krankzinnige scifi-actiefilm

Netflix pakt uit met een krankzinnige scifi-actiefilm

Actieheld Jason Statham mag het opnieuw opnemen tegen een prehistorische reuzenhaai.

Netflix pakt volgend weekend uit met een interessante nieuwe titel: Meg 2: The Trench. In deze krankzinnige scifi-actiefilm neemt Jason Statham het opnieuw op tegen een prehistorische reuzenhaai en dit keer ook tegen andere kolossale monsters.

Meg 2: The Trench (2023) is het vervolg op The Meg. Die haaienfilm, gebaseerd op het horrorboek Meg: A Novel of Deep Terror, wist in 2018 voor een vrij onverwachte klapper aan de box office te zorgen.

Het 'verhaal'
Na de gebeurtenissen van de eerste film strijden beroepsduiker Jonas en zijn team tegen ecoterreur. Jason begeleidt de wetenschappers van een nieuw oceanografisch instituut, die in de diepe krochten van de Marianentrog een megalodon gevangen houden voor onderzoek.

De boel ontaardt echter in een complete chaos nadat het team onverwacht stuit op een schimmige mijnbouwonderneming. Wanneer er dan ook nog eens reusachtige, nog niet ontdekte onderwatermonsters opduiken, zijn de rapen helemaal gaar. Aan de heldhaftige Jason om iedereen in veiligheid te krijgen.

Dikke hit
Ja, de film is op sommige vlakken redelijk stupide, maar dat is ook direct zijn kracht. Popcornvermaak waarbij je niet te veel hoeft én wilt nadenken. Meg 2: The Trench werd gefileerd door critici, maar wist toch mooi voor zo'n 400 miljoen dollar aan bioscoopkaartjes te verkopen.


Meg 2: The Trench is vanaf volgende week zondag - 29 september - op Netflix te bewonderen. Een melding ontvangen op deze dag? Dat kun je hier regelen op de app van de streamingdienst.

NieuwsFilm

meest populair