Sebastian Stan heeft genoeg van kritiek op Marvel: "Veel belangrijker dan je denkt"

Sebastian Stan heeft genoeg van kritiek op Marvel: "Veel belangrijker dan je denkt"

De MCU-acteur is van mening dat de superheldenstudio de filmindustrie in balans houdt.

Ondanks het feit dat superheldenfilms al jarenlang gigantisch populair zijn, is niet iedereen er een fan van. Zo is er wel vaker kritiek op de blockbusters van DC en vooral Marvel. MCU-ster Sebastian Stan heeft hier nu genoeg van en neemt het op voor zijn studio.

Enkele jaren geleden liet niemand minder dan Martin Scorsese zich nog negatief uit over Marvel. Hij noemde de superheldenfilms destijds 'geen echte cinema', maar eerder 'een achtbaanritje'. Wat volgde was een groot debat in de filmwereld.

Kritiek
Daar blijft het echter niet bij. Vaak is er kritiek op Marvel en krijgt de superheldenstudio de schuld van alles wat er misgaat in Hollywood. Dit begint Thunderbolts*-ster Stan ietwat moe te worden. Tijdens een recent interview bijt hij dan ook van zich af.

"Het is heel makkelijk om elke keer weer uit te halen naar Marvel-films. Dat is prima. Iedereen mag zijn eigen mening hebben. Je moet echter niet vergeten dat zij een zeer belangrijke rol hebben in de entertainmentindustrie. Dankzij hen is het juist mogelijk dat er ook kleinere films bestaan".

Belang
Stan vervolgt: "Dit is de slagader van een grote machine die Hollywood heet. Marvel is veel belangrijker dan veel mensen doorhebben. Dus ja, ik stel me hier beschermend op, want wat Marvel neerzet en doet is echt f*cking goed".



"En ja, het is ook lastig om elke keer weer een goede film te leveren, maar dat doet niks af van de studio wanneer het eens even iets minder gaat". Deadpool & Wolverine was in ieder geval al een groot succes, dus laten we hopen dat dit wordt voorgezet met 2025-blockbusters als Thunderbolts*.

NieuwsFilm

meest populair