De zoektocht naar de nieuwe Green Lantern(s): alle namen op een rijtje

De zoektocht naar de nieuwe Green Lantern(s): alle namen op een rijtje

Van Josh Brolin naar Chris Pine: dit zijn de grote namen die onlangs aan bod zijn gekomen.

Later dit jaar krijgen we een al een voorproefje van het nieuwe DCU in de vorm van Creature Commandos, maar komend jaar trapt James Gunn het echt af met zijn Superman-film. Er zijn ook al een hoop toekomstige DCU-projecten aangekondigd. Eén hiervan is de HBO-serie Lanterns.

In Superman krijgen we Nathan Fillion al te zien als de Green Lantern genaamd Guy Gardner, maar Hal Jordan en John Stewart, de twee meest populaire Lanterns, maken hun debuut in de aankomende serie.

Lanterns
Lanterns volgt de nieuwe rekruut John Stewart en Lantern-legende Hal Jordan, twee intergalactische agenten die verzeild raken in een duister mysterie terwijl ze een moord onderzoeken in het Amerikaanse hartland.

James Gunn en Peter Safran vertelden het volgende over de serie: "John Stewart en Hal Jordan zijn twee van DC's meest fascinerende personages, en 'Lanterns' brengt ze tot leven in een origineel detectiveverhaal dat een fundamenteel onderdeel is van het verenigde DCU dat we volgende zomer lanceren met 'Superman.'" Gunn uitte dat de serie in lijn is met de toon van True Detective.

Hal Jordan
De synopsis van de serie gaf al aan dat Hal Jordan een doorgewinterde Lantern is, iets wat onlangs werd beaamd toen bleek dat de rol aan niemand minder dan Josh Brolin werd aangeboden. Jordan wordt vaak geportretteerd als twintiger of dertiger, maar voor de serie wordt er gezocht naar een veertiger of vijftiger.


The Hollywood Reporter meldde onlangs dat Brolin het aanbod heeft afgewezen. Er werd naar verluid ook gekeken naar grote namen als Chris Pine, Ewan McGregor, Timothy Olyphant en Matthew McConaughey. Volgens The Hollywood Reporter is het nog maar de vraag hoe accuraat deze namen zijn, zo melden ze dat McConaughey al niet meer in de running is voor de rol.

John Stewart
Er is weinig officieel nieuws rondom de casting van John Stewart. Volgens geruchten is Kelvin Harrison Jr. (Elvis) een van de frontrunners voor de rol. Gunn plaatste onlangs uit het niets een foto van John Stewart op zijn sociale mediakanalen. De kans is dus vrij groot dat er een acteur is uitgekozen voor de rol en er binnenkort een officiële aankondiging volgt.



Chris Mundy van Ozark runt de serie van acht afleveringen en schrijft samen met Damon Lindelof, de maker van HBO's Watchmen en Lost, en met de met een Eisner Award bekroonde stripauteur Tom King.

NieuwsFilm

meest populair