Hoe gaat het nu met Willow Shields, oftewel het zusje van Katniss uit 'The Hunger Games'?

Hoe gaat het nu met Willow Shields, oftewel het zusje van Katniss uit 'The Hunger Games'?

Willow Shields brak door als Primrose Everdeen in de 'The Hunger Games'-filmserie.

Iedereen herinnert zich waarschijnlijk wel de scène in The Hunger Games waarin Katniss zich als vrijwillig aanbiedt om haar zus Primrose te redden. Jennifer Lawrence is een grote ster geworden sinds haar rol als Katniss, maar hoe gaat het nu eigenlijk met Willow Shields, die Primrose speelde?

Shields' eerste baan was in 2008, toen ze een kleine rol had als verteller in de korte film Las Vegas New Mexico 1875. Vervolgens maakte ze haar schermdebuut als Lisa Rogan in de dramaserie In Plain Sight, een personage dat te zien is in de aflevering In My Humboldt Opinion, die in 2009 werd uitgebracht. In 2011 verscheen Shields in de televisiefilm Beyond the Blackboard, waarin ze een dakloos kind genaamd Grace speelde.

The Hunger Games
Shields werd vervolgens gecast in The Hunger Games in april 2011, haar eerste rol in een speelfilm, waarin ze de ondersteunende rol van Primrose Everdeen kreeg. De film, die in maart het jaar daarop werd uitgebracht, brak verschillende kassarecords en werd een van de best verdienende films van dat jaar.

De film werd positief ontvangen door zowel critici als het publiek en zorgde ervoor dat Shields brede erkenning kreeg. Haar eerste grotere rol in een film was dan ook haar grote doorbraak. Over het spelen van Primrose heeft ze gezegd dat "het gewoon heel leuk zal zijn om met het personage op te groeien".

Vervolgen
Shields hernam de rol van Primrose in de rest van de franchise. Het tweede deel van de serie, The Hunger Games: Catching Fire, was de best verdienende film van 2013 en tevens de best ontvangen film van de franchise. Voor haar optreden kreeg Shields in 2014 een nominatie voor een Young Hollywood Award.


Ze speelde de rol opnieuw in de laatste twee films van de serie, Mockingjay Part 1 en Mockingjay Part 2, die respectievelijk in 2014 en 2015 werden uitgebracht en zowel kritisch als commercieel succes boekten. De vier films brachten samen 2,97 miljard dollar op, wat de franchise op de 21e plaats zet op de lijst van best verdienende filmfranchises aller tijden. Voor Mockingjay Part 2 ontving Shields een nominatie voor een MTV Award.

Into the Rainbow
In 2012 werd aangekondigd dat Shields de rol van Rachel zou spelen in de fantasiefilm The Wonder. Na een langdurige productie, waarbij opnames werden gemaakt in China en Nieuw-Zeeland, werd de film in 2017 uitgebracht als Into the Rainbow op verschillende internationale filmfestivals.


Een roman getiteld The Wonder, Into The Rainbow werd geschreven door Robert Sidaway en Ashley Sidaway, gebaseerd op het verhaal en het scenario. Shields mocht het voorwoord schrijven van het boek.

Dancing with the Stars
In februari 2015 werd Shields aangekondigd als een van de beroemdheden die zou deelnemen aan seizoen 20 van de realityserie Dancing with the Stars. Ze was toen 14 jaar oud en zo de jongste deelnemer ooit in de show; die titel behoorde eerder toe aan Zendaya, die 16 jaar was toen ze deelnam.


Shields werd met haar danspartner Mark Ballas controversieel geëlimineerd in de zevende week van de competitie en eindigde uiteindelijk op de zevende plaats, ondanks het feit dat ze het hele seizoen door consequent hoge cijfers van de jury hadden gekregen.

Verdere carrière
In 2018 speelde Shields de hoofdrol in de film Woodstock or Bust als Lorian. Haar optreden kreeg lof van critici en leverde haar een prijs op tijdens het Artemis Women in Action Film Festival. Een jaar later was ze voor de eerste keer te zien in de hoofdrol van een serie. Zo speelde ze Serena Baker in de Netflix-serie Spinning Out.


De serie draait om kunstschaatsen en kreeg over het algemeen positieve recensies, maar werd na één seizoen geannuleerd. In 2022 speelde ze de hoofdrol in de film When Time Got Louder, waarin ze de rol speelde van Abbie, een jonge vrouw die voor het eerst onafhankelijkheid ervaart wanneer ze naar de universiteit gaat.

Toekomst
Shields is sinds haar rol als Primrose in de The Hunger Games-filmserie uitgegroeid tot een mooie jongedame van 24 jaar. De voorlopig laatste keer dat je haar op het scherm kon zien was in de film Detective Knight: Independence uit 2023 naast Bruce Willis.



Dit is echter niet de laatste keer dat we Shields op ons scherm zullen zien. Ze is nog jong en heeft nog een mooie carrière in het vooruitzicht. Zo zijn er twee films op de planning waarin ze speelt: In Fidelity, die al in première ging op een aantal filmfestivals in de VS en binnenkort zou moeten uitkomen, en A Fall from Grace, die nu nog in ontwikkeling is.

Kijken?
Wil je Shields zien als Primrose in de The Hunger Games-films? Je kan alle vier de films bekijken op Netflix en Prime Video. Je kan haar ook zien in de serie Spinning Out, die te vinden is op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair