Nieuwe 'Terminator'-films doen het "zonder Arnold Schwarzenegger en andere bekenden"

Nieuwe 'Terminator'-films doen het "zonder Arnold Schwarzenegger en andere bekenden"

James Cameron zegt dat toekomstige Terminator-projecten geen bekende personages of iconografie uit de vorige films zullen bevatten...

Terminator (1984) en Terminator 2: Judgement Day (1991) blijven de tand des tijds doorstaan als enkele van de beste sciencefictionfilms ooit gemaakt. De daaropvolgende sequels voelden echter altijd alsof ze steeds probeerden (en faalden) om dat trucje te herhalen.

Vooral de laatste drie delen, Salvation (2009), Genisys (2015) en Dark Fate (2019) waren allemaal bedoeld om een nieuwe trilogie te beginnen, maar ze presteerden stuk voor stuk ondermaats aan de bioscoopkassa's.

Weg met personages uit het verleden
Bedenker James Cameron onthulde vorig jaar dat hij aan zijn eigen geheime nieuwe 'Terminator'-project werkt en toen hij sprak over de 40e verjaardag van het origineel, gaf hij een hint over hoe dit eruit zou zien. SPOILER: Verwacht geen T-800, Sarah Connor of John Connor meer.

"Dit is het moment waarop je alles overboord gooit. Je gaat er te veel in op en dan verlies je een nieuw publiek omdat die er veel minder om geeft dan je denkt. Als we al deze oude elementen weghalen, zou de reeks teruggaan naar zijn roots; mensen versus machines en dat is precies wat ik wil".

"I'll not be back"
Hoofdrolspeler Arnold Schwarzenegger (77) heeft al eerder gezegd dat hij klaar is met de franchise, dus onderstaande scène is de laatste keer dat we hem kunnen zien als de geliefde T-800. Moge hij rusten in vrede.



NieuwsFilm

meest populair