Deze R-rated horrorfilm scoort 0% op Rotten Tomatoes

Deze R-rated horrorfilm scoort 0% op Rotten Tomatoes

'Scar' uit 2007 werd geregisseerd door Jed Weintrob en heeft Angela Bettis in de hoofdrol.

Je hebt heel wat goede horrorfilms die klassiekers zijn geworden, maar soms gaat het ook de verkeerde kant op en wordt de film een grote flop. Dit was het geval met Scar uit 2007. Het werd geregisseerd door Jed Weintrob en heeft Angela Bettis in de hoofdrol.

De cast van Scar bestaat naast Bettis onder andere ook uit Kirby Bliss Blanton, Ben Cotton, Devon Graye, Al Sapienza, Christopher Titus, Monika Mar-Lee, Tegan Moss en Brandon Jay McLaren. De film volgt Joan Burrows (Bettis) die terugkeert naar haar geboorteplaats Ovid, Colorado om de diploma-uitreiking van haar nichtje Olympia (Blanton) bij te wonen, maar wordt geconfronteerd met haar verleden.

Verhaal
Voor de diploma-uitreiking plaatsvindt, verdwijnt een jong stel en binnen een paar dagen wordt een verminkt lichaam gevonden in het water tijdens een visfestival in het stadje. Dit roept bij Joan flashbacks op waarin haar duistere verleden aan het licht komt. Toen Joan 17 was, werden zij en haar beste vriendin ontvoerd en gemarteld door een seriemoordenaar genaamd Bishop.

Bishop bond Joan en haar vriendin vast aan een autopsietafel, waarbij één van de meisjes werd gemarteld terwijl de ander het kon stoppen door te eisen dat haar vriendin werd gedood. Joan wist te ontsnappen en haar ontvoerder te doden, maar bleef als enige overlevende van zijn moordpartij met een litteken op haar wang. Nu er steeds meer doden vallen, rijst de vraag of Bishop de dood is ontkomen of dat er een copycat-moordenaar is opgestaan.

Flop
Scar was toen een van de films die ook uitgebracht werd in 3D en dan ook de titel Scar 3D kreeg. Het ging in première op het Montreal World Film Festival op 24 augustus 2007 en kreeg daarna een beperkte bioscooprelease. De film verdiende wereldwijd 4,9 miljoen dollar met een budget van 4 miljoen dollar.


Uiteindelijk werd Scar een grote flop en heeft het een score van 0% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus van de site luidt: "Een nare, geesteloze en onoriginele toevoeging aan het torture porn-genre, met hopeloos acteerwerk en een verspilling van moderne 3D-technologie."

Kijken?
Wil je Scar toch eens zien? Je kan de film op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan het wel kopen op dvd.

NieuwsFilm

meest populair