Gary Oldman onthult frustratie over beperkte rol als Sirius Black in 'Harry Potter'-franchise

Gary Oldman onthult frustratie over beperkte rol als Sirius Black in 'Harry Potter'-franchise

De acteur had graag een belangrijkere rol gehad in de wereldberoemde reeks.

In de Harry Potter-franchise duiken heel wat bekende acteurs op, al is een van de grootste namen ongetwijfeld Gary Oldman. De geliefde acteur was in meerdere films te zien als Sirius Black, maar hij vindt zelf dat zijn personage niet genoeg te doen kreeg.

De met een Oscar-bekroonde Oldman, eveneens bekend van The Dark Knight-trilogie, dook voor het eerst op in Harry Potter in The Prisoner of Azkaban en groeide al snel uit tot een van de favoriete personages.

Alsmaar minder
Hoewel hij in deze film een belangrijke rol had, was dat niet meer het geval voor de rest in de reeks. Zo was hij maar kort te zien in Goblet of Fire, Deathly Hallows Part 2 en Order of the Phoenix. Hier heeft Oldman zelf wel enigszins spijt van.

"Ik vind Sirius een geweldig personage" begint de acteur. "Hij was echter simpelweg niet vaak genoeg in de franchise te zien. Zijn introductie was spectaculair, maar raakte daarna helaas wat in de vergetelheid".

Nieuwe Sirius
Er komt nu echter een Harry Potter-serie aan, waarvan elk seizoen normaal gesproken 10 afleveringen lang zal zijn en een boek per seizoen zal behandelen. Dit geeft de mogelijkheid om veel dieper in te duiken op ongebruikte verhaallijnen en personages die meer aandacht verdienen.


Misschien dat Sirius Black hier dus ook wel bij hoort, maar dat zal dan zonder Oldman zijn: "Ik weet bijna zeker dat ze voor een volledig nieuwe cast zullen gaan. Misschien als ze nog een paar jaar wachten kan ik wel Dumbledore spelen!"

NieuwsFilm

meest populair