Verontrustende geheimen in 'Small Things Like These' met Cillian Murphy

Verontrustende geheimen in 'Small Things Like These' met Cillian Murphy

De Oscar bekroonde acteur is terug voor een ander waargebeurd verhaal.

Cillian Murphy is terug. De acteur, die we voor het laatst zagen in grote Oscarwinnaar Oppenheimer, speelt nu weer de hoofdrol in Small Things Like These. Hiervan is nu de trailer verschenen. Deze is hieronder te zien.

In deze nieuwe film van Tim Mielants kruipt de met een Oscar bekroonde Murphy in de huid van de kolenhandelaar Bill Furlong in het Ierland van de jaren tachtig. De toegewijde vader ontdekt op een dag de schokkende waarheid achter de Magdalena Wasserijen.

Zorgen
Furlong ontdekt dat de wasserijen opvang bieden voor zogenaamde 'gevallen vrouwen' en onder het bewind staan van de katholieke kerk. Hierdoor komt Furlong ook achter harde waarheden over zijn eigen persoonlijke leven.

De film werd geïnspireerd door het gelijknamige boek van Claire Keegan, dat weer gebaseerd is op het waargebeurde en choquerende verhaal over deze zogenaamde Magdalena kloosters. Hierin werden tussen 1922 en 1996 meer dan 10.000 meisjes en vrouwen opgesloten.

Trailer
Buiten Murphy zijn andere belangrijke rollen weggelegd voor o.a. Emily Watson, Michelle Fairley en Eileen Walsh. Small Things Like These komt in november uit, maar tot die tijd moeten we het doen met de onderstaande trailer.



NieuwsFilm

meest populair