Deze 5 films van Jenna Ortega scoren het sterkst op Rotten Tomatoes

Deze 5 films van Jenna Ortega scoren het sterkst op Rotten Tomatoes

Jenna Ortega is een van de rijzende sterren van dit moment.

Een van de topfilms van dit moment is Beetlejuice Beetlejuice, het vervolg op Beetlejuice uit 1988. In de film speelt Jenna Ortega mee, een van de rijzende sterren van dit moment. Samen met haar rol in de serie Wednesday is ze een grote ster geworden, maar wat zijn haar vijf beste films volgens Rotten Tomatoes?

Hoewel Ortega nu pas heel bekend is geraakt, is ze een kindsterretje dat al acteert sinds ze 10 jaar oud is. Zo was ze te zien als de jonge Jane in de serie Jane the Virgin en speelde ze de hoofdrol in de Disney Channel-serie Stuck in the Middle. Ze is pas de afgelopen jaren echt doorgebroken in films.

X
De film met Ortega die de hoogste score heeft op Rotten Tomatoes - namelijk 94% - is de horrorfilm X uit 2022. Deze slasherfilm werd geschreven, geregisseerd, geproduceerd en gemonteerd door Ti West en is de eerste film uit de X-filmserie. Mia Goth speelt een dubbele rol in de film als de jonge vrouw Maxine en als de oudere vrouw Pearl.

X speelt zich af in 1979 en volgt een cast en crew die zich verzamelt om een pornografische film te maken op het landelijke Texas-eigendom van een ouder echtpaar, maar zich bedreigd voelt door het moordzuchtige echtpaar. Ortega speelt de rol van Lorraine Day, de vriendin van regisseur RJ (Owen Campbell).

The Fallout
Een jaar eerder, in 2021, was Ortega te zien in de hoofdrol in The Fallout. Deze dramafilm werd geschreven en geregisseerd door Megan Park in haar speelfilmdebuut als regisseur. Ortega speelt de rol van Vada Cavell, een middelbare scholier die probeert om te gaan met aanzienlijke emotionele trauma's na een schoolschietpartij.


De cast bestaat ook uit Maddie Ziegler, Julie Bowen, John Ortiz, Niles Fitch, Will Ropp en Shailene Woodley. De muziek is gecomponeerd door muzikant en acteur Finneas O'Connell, broer van Billie Eilish. The Fallout is de op een na beste film met Ortega op Rotten Tomatoes met een score van 91%.

Beetlejuice Beetlejuice
Haar recentste film vind je terug op de derde plaats met een score van 77%. Beetlejuice Beetlejuice is een van de topfilms van dit moment. Het werd geregisseerd door Tim Burton met Michael Keaton, Winona Ryder en Catherine O'Hara die hun rol hernamen van Beetlejuice.


Dit vervolg speelt zich meer dan drie decennia na de eerste Beetlejuice af en volgt Lydia Deetz (Ryder), die nu moeder is en worstelt om haar gezin bij elkaar te houden na een verlies, terwijl het spook Betelgeuse terugkeert om haar te achtervolgen. Ortega speelt Lydia's dochter Astrid.

Scream en Scream VI
Ortega speelt graag in horrorfilms en speelde dus ook in twee andere horrorfilms die we op de vierde en vijfde plaats vinden. Zo was ze te zien in Scream uit 2022 en het vervolg Scream VI uit 2023, die allebei werden geregisseerd door Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett. Scream is het vijfde deel in de Scream-filmreeks en een directe opvolger van Scream 4 (2011). Het is de eerste film in de reeks die niet werd geregisseerd door Wes Craven, die in 2015 overleed en aan wie de film is opgedragen.


Scream speelt zich 25 jaar na de oorspronkelijke Woodsboro-moorden uit Scream (1996) af, wanneer een nieuwe Ghostface opduikt en begint met het aanvallen van een groep tieners die op een of andere manier verbonden zijn met de oorspronkelijke moorden. Ortega speelt een van die tieners, Tara Carpenter, die de film overleeft en opnieuw te zien is in het vervolg Scream VI. Dit vervolg volgt een nieuwe Ghostface-moordenaar die de overlevenden van de Woodsboro-moorden in New York City begint aan te vallen.

Kijken?
Wil je deze vijf films met Ortega zien? X vind je terug op Canal+ en kan je ook huren en kopen op Pathé Thuis, The Fallout kan je bekijken op HBO Max, Beetlejuice Beetlejuice is nu te zien in de bioscoop, Scream kan je huren en kopen op Pathé Thuis en Prime Video en Scream VI kan je bekijken op Netflix en kan je ook huren en kopen op Pathé Thuis en Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair