"Ik was enorm verveeld": 'Harry Potter'-personage bleek de redding voor Helena Bonham Carter

"Ik was enorm verveeld": 'Harry Potter'-personage bleek de redding voor Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter vindt creativiteit terug door de rol van Bellatrix in Harry Potter.

Al vanaf de jaren 80 schittert Helena Bonham Carter in films. Maar ze is vooral bekend om dat ene betoverende personage uit Harry Potter: Bellatrix.

In gesprek met Bustle vanwege de film One Life ging zij hier in op haar maffe karakter. Ze vertelde dat die rol haar redding was, want ze verveelde zich te pletter na haar zwangerschap. Ze miste de creativiteit die acteren met zich meebrengt.

Plezier met slechteriken
De 58-jarige ster zei: "Je kunt plezier hebben met het spelen van slechteriken. Het hangt af van de soort slechterik. Ik wist dat ik plezier moest hebben met Bellatrix, want ze moest op een bepaalde manier aantrekkelijk zijn voor kinderen."

Ze vervolgde met: "Zij werd iemand van wie de ontwikkeling gestopt is. Ze was iemand die niet echt volwassen is geworden en ondeugend is. Ik haalde Bellatrix niet echt uit de boeken. Ze was niet echt omlijnd - wel haar acties, maar niet haar beschrijving en kinderlijk gedrag. Er was veel wat ik in haar stopte, en eigenlijk komt dat omdat ik me enorm verveelde."

Verveeld door zwangerschap
Helena Bonham Carter legde uit: "Ik was net bevallen van een kind en deze rol was de enige die ik had staan - en ik denk dat ik daar alles in stopte en ik denk dat J.K. Rowling dat prima vond."



De YouTube-video van Sips Tea met een compilatie van Bellatrix is net geupload, maar loopt al vol met reacties. Mensen vinden Bellatrix geweldig, afschuwelijk, doodeng en vooral perfect. Missie geslaagd, Helena Bonham Carter.

NieuwsFilm